|
|
Patates Makarnası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114068
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2016
1,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı un
Tuz
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
3 adet domates
Yeterince su
Patatesleri haşlayalım. Haşlanan patatesleri soğuduktan sonra kabuklarını soyup, rendeleyelim.
Rendelenmiş soğuk haldeki patateslere yumurtaları, eritilmiş 1 yemek kaşığı tereyağını ve tuzu ekleyelim.
Yavaş yavaş un ilavesiyle yoğurmaya başlayalım. Yumuşak fakat ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuralım.
Patates makarnasının hamurundan bir miktar koparalım. Bunu ince uzun şerit halinde yuvarlayalım. Şeridin kalınlığı kurşun kalem kalınlığında olmalı. Bunu kuru fasulye boyutunda yahut bir santim kalınlığında keselim.
Kestiğimiz makarnaları unlayıp, havalandıralım.
Yine un serptiğimiz bir tepsi içerisine makarnaları alalım.
Hazırladığımız makarnaları kaynayan tuzlu suda haşlayalım. Hamurlar suyun üzerine çıktığında olmuş demektir.
Makarnamız haşlanırken bir taraftan da sosunu hazırlayalım.
Kabuklarını soyup, yemeklik doğradığımız domateslere ince bir şekilde kıydığımız sarımsakları, 2 yemek kaşığı sanayağı ve tuzu ekleyerek sos koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Servis tabağına aldığımız makarnaların üzerine domates sosunu gezdirelim. Karabiber ve kuru nane ilavesiyle servis yapalım.
|
|
Patates Makarnası Tarifleri Şehriye Tarifleri
|
|