Malzemeler:
600 gr. patates
100 gr. kırmızı mercimek
5 yemek kaşığı mayonez
300 gr. yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
4 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
1 yeşil salata
Maydanoz
100 gr. salatalık turşusu
1 ekşi elma
150 gr. dilimlenmiş füme hindi göğüs veya tavuk salamı
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın, soyun, ince dilimlere kesin. Mercimekleri ağır ateşte yaklaşık 15 dk. haşlayın, süzün. Mayonezi yoğurdu hardal, sirke, tuz ve karabiberle karıştırın. Salatayı ayıklayıp yıkayın, iyice süzün. Maydanozun yapraklarını saplarından ayırın, kıyın. Salatalık turşularını ince ince çubuk halinde doğrayın. Elmaları soyup, çekirdekli kısımlarını kesin ve çubuk çubuk doğrayın. Hindi dilimlerini dörde bölün. Patates dilimleri, mercimek, elma ve salatalık turşusunu karıştırın, içine yoğurdu, mayonezi, en son da maydonozu katın. Salata yaprakları ve hindi dilimleri ile tabağa yerleştirin.
|