|
|
PATATES PAYSAN (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15704
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2007
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kişi için MALZEME :
1 kg. patates
Tuz
1 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
2 adet iri soğan piyaz doğranmış
2-3 diş piyaz doğranmış sarımsak
YAPILIŞI :
Patatesleri temizleyip, yarım santim kalınlığında lira gibi yuvarlak doğrayınız
Kaynar suda bir dakika haşlayarak süzgece döküp suyunu süzdürünüz, bir tepsiye koyup üzerine rafine yağını koyunuz, az tuz serpiniz
Ortadan hızlı fırında zaman zaman bir paletle alt üst ederek yumuşak bir hal alıncaya kadar 15-20 dakika pişirip fırından çıkarınız
Tereyağını küçük bir tencereye koyup soğanı ve 2-3 diş piyaz doğranmış sarımsağı ilâve ediniz.
Orta ateşte bir çatal ile karıştırarak üç dört dakika sote yapıp üzerine bir kahve fincanı su koyarak kapağını kapatınız
Fırında veya ağır ateşte onbeş dakika pişirip patates ve maydanoz ile karıştırıp servis ediniz.
|
|
PATATES PAYSAN (FRANSA) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|