250 Gr Sana Klasik
1 Kase mantar
2 Çorba Kaşığı un
1 Tatlı Kaşığı tuz
100 gr kaşar peyniri
150 gr sosis
4 Adet haşlanmış patates
1 Demet ıspanak
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1,5 Su Bardağı süt
1,5 Su Bardağı süt
2 Adet soğan
1 Tatlı Kaşığı tuz
Haşlanmış patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. margarin, süt, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış bir borcamın tabanına püreyi koyup bastırıyoruz. Üzeri için, sosis, mantar, sarımsak ve soğanı ince bir şekilde doğruyoruz. yağ koyduğumuz derin bir tavada doğradıklarımızı koyup kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra doğranmış ıspanağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz. Ayrı bir tencerede yağ ve unu koyup kavuruyoruz. Sütü döküp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Biraz muskat rendeliyoruz. Koyu bir kıvam aldıktan sonra ıspanaklı karışıma döküp karıştırıyoruz. Patates püresi koyduğumuz borcamın üzerine soslu ıspanağı döküp yayıyoruz. Üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
|