500 gram yemeklik kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı margarin
Ufalanmış 2 dilim bayat ekmek içi
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 orta boy patates
1,5 çay bardağı süt
Köfte için ;
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin, ufaladığınız bayat ekmek içini, tuz, karabiber ve kıymayı ekleyin, yumurtayı da kırıp 5 dakika güzelce yoğurun.Tamamını silindir şeklinde yuvarlayın.Fırın tepsisini 2 yemek kaşığı margarinle iyice yağlayın ve köfteyi tepsiye koyup 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Sos için ;
1 yemek kaşığı salçayı 3 yemek kaşığı sıvı yağda 2 dakika kavurun ve 2 bardak suyu ekleyip bir süre kaynatın.
Püre için ;
3 patatesi yumuşayana kadar haşlayın, kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayın, üzerine 1,5 çay bardağı süt ve 1 yemek kaşığı margarini ekleyip blenderla güzelce ezin.
Pişen köfteyi dilimleyin üzerine salçalı sostan gezdirin ve patates püresiyle birlikte servis edin.
|