|
|
PATATES TURTASI |
|
ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc10932
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
2,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 iri patates
Yarım bardak süt
2 çorba kaşığı dolusu sofra margarini
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz
2 yumurta
Biraz tuz.
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra bir çatalla iyice ezin. Sütü, yağın yarısını ve biraz da tuz ilâve edip bir iyice karıştırarak halledin birbirine. Ayrı bir yerde çarptığınız yumurtaları ve cevizi de ilâve edin. Sonra da, içinde kalan yağın yarısını hafifçe kızdırdığınız tavaya dökün bu püreyi. Tavayı hafif hafif sallayarak dibine yapışmadan kızarmasını sağlayın. Sonra tavanın ağzına bir kapak kapatıp tersini çevirin. Ve kalan yağı ilâve edin. Altını da kızarttıktan sonra turtayı tabağa alın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın. (Dilerseniz bu turtaya, cevizle birlikte sosis, ya da kıyma vb. de koyabilirsiniz.)
|
|
PATATES TURTASI Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|