5 kişilik malzemeler
1 kg. yağlı kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
500 gr. patates (yıkanmış)
100 gr. mısırözü yağı
200 gr. soğan (ince kıyılmış)
200 gr. domates ince doğranmış (2 orta boy)
250 ml. et suyu (1 su bardağı)
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Etleri tencereye koyup üzerlerini kaplayacak kadar su ekleyin. Tencereyi ateşe koyup, etler suyunu tümüyle çekinceye kadar pişirin. Başka bir tencerede patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanları mısırözü yağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri de katıp karıştırarak tavayı ateşten alın. Etlerin bulunduğu tencerede hiç su kalmayınca mısırözü yağı ekleyip, etleri iyice kızartın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, büyük olanları ikiye bölün, küçükleri bütün bırakın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir sahanın dibine patatesleri sıralayın. Üzerlerine etleri koyun ve tavadaki soğanlı domatesli karışımı boşaltın. Tuzunu ve biberini katıp, sıcak et suyunu üzerine gezdirin. Sahanı kısık ateşe koyup 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|