Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patates ve Hindiba Ograten (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patates ve Hindiba Ograten (Fransa)

kamer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Tunceli
Kısa URL: https://ml.md/lc32429
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
3,390 defa indirildi / yazdırıldı




750 g bostan hindibası (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, iri doğranmış)
1 kg patates
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
500 g soğan (ince dilimlenmiş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 1/2 tatlı kaşığı biberiye
2 çorba kaşığı süt
35 g (2 çorba kaşığı) krema

Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın. Patatesleri soyup, önce uzunlamasına 2'ye kesin; sonra kestiğiniz parçaları ince dilimleyin ve kararmamaları için, su dolu bir tencereye atın.
Zeytinyağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca soğanları koyup, tuzun yarısını serpin ve sürekli karıştırarak, soğanları altın sarısı birrenk alıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Bostan hindibası parçalarını koyup, karabiberi serpin ve sürekli karıştırarak, 2 dakika pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın. Patates dilimlerini bir süzgeçte süzüp, çukur bir tabağa koyarak, kalan zeytinyağı, sarımsaklar, biberiye ve kalan tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.
20 x 35 cm boyutlarında dikdörtgen bir fırın kabına, patates dilimlerinin yarısını döşeyin. Üstüne tenceredeki bostan hindibası - soğan karışımını, en üste de kalan patates dilimlerini döşeyin. Kabın üstünü alüminyum folyoyla örtüp, fırına vererek, karışımı 30 dakika pişirin.
Kabı fırından alıp, alüminyum folyoyu atın. Süt ve kremayı bir kâsede iyice karıştırıp, patates dilimleri tabakasının üstüne gezdirin ve kabı yeniden fırına vererek, üstteki patatesler altın sarısı bir renk alıncaya, alttakiler de bir bıçağın ucu kolayca işleyinceye kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Kabı fırından alıp, biberiyeli patates -bostan hindibası ograteni kabında servis yapın.






Patates ve Hindiba Ograten (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Patates ve Hindiba Ograten (Fransa) 63,999 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort