|
|
Patatesli Balık Köftesi (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc74741
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012
2,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkçe altyazılıdır.
Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
bu bölümümüzde bir köfte tarifi paylaşacağız
ama bildiğimiz köftelere hiç benzemiyor
"Patatesli Balık Köftesi" tarifi paylaşacağız
ama her zaman olduğu gibi önce malzemeleri öğrenelim
1 kilo istavrit
2 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı çekilmiş kuru ekmek
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
ve kızartmak için; 2,5 su bardağı ayçiçek yağı
malzemeleri öğrendikten sonra...
balıkları haşlamak üzere ocağın yanına gidebiliriz
tencereye balıklarımızı bırakıyoruz
çok az da tuz ilave ediyoruz
gene az miktarda soğuk su katıyoruz
kapağını kapatıyoruz
ve balıklar yumuşayana kadar pişiriyoruz
balıklar yumuşadı, şimdi ateşi kapatıyoruz
balıklar haşlandı, biraz buharı indi
artık tabağa aktarabiliriz
tabakta biraz soğutabilirsek temizlemesi daha kolay olabilir
elimizden geldiğince gördüğümüz kılçıkları temizledik
şimdi bunu bir kenara bırakıyoruz
2 adet haşladığımız ve soyduğumuz patatesi...
bir çatal yardımıyla eziyoruz
biraz da tuz ekleyebiliriz
patatesi püre yapar gibi çok güzel bir şekilde ezdik
şimdi diğer malzemeleri ilave edelim
1 adet yumurtamız...
1 adet rendelediğimiz kuru soğan
kuruduktan sonra rondodan geçirdiğimiz ekmek tozu...
kılçıklarını ince ayıkladığımız istavrit balığı...
bir de maydanoz var ki, onu da kıymamız gerekiyor
maydanozumuzu kıydık ama en son ilave edeceğiz
biraz daha tuz katalım
ve 1 çay kaşığı kadar karabiber
şimdi malzeme bütünleşene kadar yoğuruyoruz
harç bütünleşmeye başladı
kıydığımız maydanozları da ilave edelim
ve homojen yayılana kadar biraz daha yoğuralım
deriz ya; sakız gibi oldu ya da macun gibi oldu, aynen öyle
artık şekillendirelim
cevizden biraz daha büyük parçalar alıyoruz
önce yuvarlıyoruz, sonra silindir gibi uzatıyoruz
son köftemizi de yaptık
artık kızartmak üzere tavamızın yanına gidebiliriz
tavayı ateşe yerleştirdik
yağı ekliyoruz
ve yağın biraz kızması için bekliyoruz
yağ kızamaya başladı, biz de köftelerimizi atalım
köfteler kızardıkça çeviriyoruz
biraz daha kızarırsa daha iyi olur
kızaran köfteleri kağıt havluya çıkarıyoruz
artık son köftelerimizi de alalım
farkındaysanız bir hayli yağ çekti
patatesten dolayı
ve kapatalım, şimdi artık servise sunabiliriz
patatesli balık köftelerini kızarttık
fazla yağı kağıda çıktı
artık servis zamanı
ılık olarak servise sunacağız
Mütevazı Lezzetler mutfağında bugün farklı bir köfte tarifi paylaştık
patatesli balık köftesinin yapımını öğrendik
diğer balıkları da kullanarak aynı tarifi yapabiliriz
en kısa sürede denemenizi diliyorum, hoşçakalın...
|
|
Patatesli Balık Köftesi (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
|
|