Kısa URL: https://ml.md/lc6074
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2006
3,294 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
500 gr küçük patates
600 gr dana eti
300 gr havuç
300 gr börülce
3 çorba kaşığı sıvıyağ
400 ml et suyu
100 gr sütkreması
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Eti temizleyip kuşbaşı doğrayın. Üzerine
tuz ve karabiber serpin. Havucu soyup dilimleyin. Börülceyi yıkayıp
ayıklayın. Küçük küçük doğrayın.
Yağı tavada kızdırın. Kuşbaşı eti güzelce kızartıp tavanın içinden alın ve
sıcak kalacak şekilde bekletin. Havuç ve börülceyi tavaya alıp 3 - 4 dakika
kavurun. Et suyunu ve sütkremasını ekleyin. 10 dakika pişmeye bırakın.
Etleri tekrar tavaya ekleyin.
Patateslerin suyunu süzün. Biraz soğumalarını bekleyip kabuklarını soyun.
Patatesi etli börülceye bütün olarak ilave edip tamamını 3 dakika kadar
pişirin.