Hamuru için:
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
4 patates
1 soğan
Kimyon, karabiber, tuz,
Yarım demet maydanoz
Öncelikle hamuru hazırlamak için yaklaşık 2,5 su bardağı unu bir kabın içine dökün. Üzerine tuzu, sirkeyi ve yavaşça suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yoğurun ve bezelere ayırıp üzerine sıvı yağ sürün. 20 dakika kadar bekletin. İçmalzemesi için haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş soğanı ve baharatları ekleyin.
Son olarak kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. İsterseniz kıymalı ve bol soğanlı bir karışım hazırlayıp iç harcını hazırlaya bilirsiniz. Dinlenen hamuru açıp üzerine bir miktar daha yağ sürüp elinizle çekiştirip hamuru genişletin. İç malzemeyi paylaştırıp uzun şeritler yapın. İkiye katlayıp kol böreği gibi tepsiye yerleştirin. 190 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|