3 adet hazır yufka
İç Harcı:
2 adet haşlanmış yumurta
6 adet orta boy patates
6-7 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 demet taze nane
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
125 gr Tereyağı
Böreğin iç harcını hazırlamak için; haşlanmış patatesleri derin bir kaba rendeleyip, üzerine küp küp doğradığınız yumurtayı ekleyin. Yıkayıp ayıkladığınız maydanoz, yeşil soğan ve taze naneyi incecik doğrayın. Tuz, karabiber ve pul biberi serpiştirip tüm malzemeleri karıştırın.
Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Hazır yufkaları tezgaha serip ortadan ikiye bölün. Yufkaların kestiğiniz taraflarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına koyup rulo yapın. Bütün yufka parçalarına aynı işlemi uygulayın.
Hazırladığınız ruloları tepsinin ortasından başlayarak ve birbiri etrafında çevirerek yerleştirin. Eritilmiş sıcak yağı üzerinde gezdirip, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40-45 dakika, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Sıcakken dilimleyerek servis yapın.
|