|
|
Patatesli Dip Sos |
|
tarlacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc119885
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2016
1,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
450 Gram haşlanmış patates
1 Su Bardağı Salsa Sosu
2 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Yeşil Biber
Yarım Su Bardağı Yoğurt
1 Diş Sarımsak
1 Adet Domates
2 Adet Taze Soğan
Çeyrek Su Bardağı Çedar Peyniri
4 kaşık sıvı yağ
Tuz
30 adet elma dilimli patates
Kırmızı ve yeşil biberleri ocakta yada fırının ızgara bölümünde közleyin. Soğuyunca kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Salsa sosu, yağı ve haşlanmış patatesleri blenderde iyice parçalayın. Hafifçe tuzlayın. Püre gibi olduklarında derin ve geniş bir kabının dibine dökün. Üzerine doğradığınız biberleri yayın. Sarmısağı ezip süzme yoğurt ve yarım çay kaşığı kadar tuz ile karıştırın. Bu karışımıda biberlerin üzerine döküp üzeri kapalı olarak buzdolabında en az iki saat bekletin. Servis yaparken üzerine küçük küçük kesilmiş domates, yeşil soğan ve peyniri dökün. yanınada elma dilimli pataesleri fırında kızartın ve servis yapın.
|
|
Patatesli Dip Sos Tarifleri Beşamel Sos Tarifleri
|
|