Malzemesi:
6 adet haşlanmış ve ikiye bölünmüş yumurta
60 gr. tereyağı
20 gr. iç ekmek
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
15 gr. kuru mantar
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
350 gr. patates
Hazırlanışı:
İç ekmeği biraz sütte yumuşatın. Yumurtaların sarılarını çıkartıp, 30 ğr. tereyağı, ekmek, peynir, maydanoz ve tuz ile ezin. Bu karışımı içi boşaltılmış yumurta beyazlarının içine doldurun. Patateslerin kabuklarını soyup, ince halkalar halinde doğrayın. Kalan tereyağında patatesleri kızartın. Patatesleri sıcağa dayanıklı cam bir servis tabağına koyup, üzerine doldurulmuş yumurtaları dağıtın. Sıcak fırında 10 dakika pişirin ve hemen servis yapın.
|