Kısa URL: https://ml.md/lc46210
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2010
1,903 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet orta boy patates
250 gr kuzu kuşbaşı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
2 tatlı kaşı tuz
Et biraz küçültülür ve az suda haşlanır. Patatesler kabuklu haşlanır. Sonra soyulur. Üzerine süt ve yağ eklenir bir çatal yardımıyla ezilir. Haşlanan et süzgece çıkarılır. Daha sonra patates püresinin üzerine konur. Kaşar ve tuz da eklenir. Bir güzel harmanlanır. Yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Servis yapılacağı zaman kare keserek sofraya getirilir.