www.sefabdullahusta.com
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı süt
İçi İçin;
4 adet haşlanmış patates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Pul biber
Üzeri İçin:
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
Galeta unu
İç harç için haşlanmış patates ezilir, sıvı yağ ve baharatlarla karıştırılır. Arzuya göre biraz beyaz peynir veya rendelenmiş kaşar eklenebilir. Bir yufka tezgaha serilir. Yağ, su, süt çırpılarak yapılan sos, yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürülür. İkinci yufkada diğer yufkanın üzerine serilir ve yine üzerine sostan sürülür. Üst üste olan yufkalar 8 üçgen parça olacak şekilde kesilir. Üçgenlerin geniş tarafına iç harçtan 2 yemek kaşığı konulup biraz gevşek bir sigara böreği şeklinde sarılır. Sarılan börekler çırpılmış yumurta ve su karışımına tamamen batırılıp, galeta ununa bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer 2 yufka içinde aynı işlem gerçekleştirilir. Börekler 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
|