1 paket Banvit Hindi Kıyma (donuk, çözdürülmüş)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış)
4 adet büyük boy taze patates (kalın elma dilimi doğranmış)
50 gr taze ekmek kırığı
50 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
3 sap maydanoz (ince kıyılmış)
1 büyük diş sarımsak (dövülmüş)
Tuz
Tane karabiber
Zeytinyağının yarısı ve limon suyunu çırpıp, patateslerin üzerine gezdirin ve iyice harmanlayın. Patatesleri bir fırın tepsisine tek sıra halinde yayın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, patatesleri bir kez çevirerek, her iki tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dak. pişirin.
Kıyma, ekmek kırığı, peynir, maydanoz, sarımsak, limon kabuğu, tuz ve karabiberi, köfte hamuru oluncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. yoğurun. Köfte hamurunu 4 eşit parçaya ayırıp, avucunuzda iri burger köfte şeklinde hazırlayın.
Kalan zeytinyağını kalın dipli ve yayvan bir tavada ısıtıp, köfteleri yerleştirin. Orta ateşte, her iki yüzleri hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 6-7’şer dak. pişirin.
Köfteleri tabaklara paylaştırın. Fırınlanmış patates, arzu ederseniz kiraz domates ve roka yaprakları ile birlikte servis yapın.
|