100 Gr Beyaz Peynir
1 Tutam Dere Otu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Adet Kuru Soğan
1 Tutam Maydanoz
5 Adet Patates
1 Çay bardağı Sıvı Yağ
8 Çorba Kaşığı Un
1 Su bardağı Yoğurt
3 Adet Yumurta
Karabiber
Kırmızı Toz Biber
Tuz
Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Soğan, dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Yumurtaları Karıştırma kabına kırıyoruz. Sulu yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz kırmızı biber ve karabiber koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Beyaz peyniri içine rendeliyoruz. Doğradığımız sebzeleri içine katıyoruz. Kabartma tozu ve 8 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirip servis ediyoruz.
|