Malzemeler:
- 4 adet patates
- 2 su bardağı Piyale un
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı Piyale irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket Piyale kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 2 yumurta
- Bir miktar ceviz
Hazırlanışı:
4 adet patatesi haşlayıp soyun. Ezerek süzgeçten geçirin ve püre haline getirip bir kaba koyun. 2 su bardağı unu, kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz 3 çorba kaşığı tereyağı, 1,5 su bardağı irmiği, 1 su bardağı tozşekeri, 1 paket Piyale kabatma tozunu ve 1 çorba kaşığı tarçını ilave edin. Çırpılmış 2 yumurta sarısını, dövülmüş cevizi ekleyin. Daha sonra, kar haline gelen kadar çırptığınız 2 adet yumurta akını yavaş yavaş ekleyin.Yağlanmış fırın tepsisine düzgün şekilde bu hamuru yayın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra baklava şeklinde kesip servis edin.
|