|
|
Patatesli Labneli El Açması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc58696
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
2,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gamze Akınca
3 su bardağı un
125 gr margarin
Yarım kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
İç malzemesi İçin:
3 Adet patates
25 gr margarin
1 tatlı k.Pulbiber
3 çorb k. süt
Tuz
Yarım Paket Pınar labne
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Çörekotu
Öncelikle margarini oda sıcaklığında bekletip yumuşatın.Daha sonra derin bir kabın içine
unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Bu havuzun içine
margarin, kabartma tozu, tuz ve sütü ekleyip yoğurun ama hamurumuzu iyice yoğurun yaklaşık 15 dk kadar.
Ve hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde 5 adet bezeye ayırarak 15 dk dinlendirin.
İç malzemesi için 3 adet patetesin kabuklarını soyun ve haşlayın.Haşladıktan sonra bir kaba alarak iyice ezin
sırasıyla içine margarin,süt,pulbiber,labneyide koyarak iyice ezin daha sonra içine dilediğiniz kadar
fazla olmamak kaydığıyla tuz koyun ve yine bu tuzuda yedirin.Ama yaptıktan sonra tuz miktarına bakın eğer
çok tuzluysa içine biraz süt koyarak tuz tadını giderebilirsiniz.Daha sonra dinlenmiş hamurumuz için
tezgahın üstünü unlayın ve hamurumuu yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlak şekilde
açın ve bıçakla üçgen şeklinde 4 parçaya bölün.
Daha sonra üçgenlerin geniş kısmına patestli labneli harçtan koyun ve sigara böreği gibi kapatın.
Bu işlemi diğer bezeler içinde yapın.
Daha sonra hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
|
|
Patatesli Labneli El Açması Tarifleri Pınar Yemek Tarifleri
|
|