1 kg pazı yaprağı
1 su bardağı ince bulgur
4 adet orta boy patates (haşlanmış)
1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)
1 su bardağı lor peyniri
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase sarımsaklı yoğurt
Pazı yapraklarını temizleyerek kaynayan suda 1-2 dakika bekletip süzün. Bulguru derin bir yoğurma kabına aktarıpl su bardağı sıcak suda 5 dafaka kadar ıslatın. Üzerine; rendelenmiş soğan, haşlamp ezilerek püre haline getirilmiş patatesler, lor peyniri, tuz, karabiber ve yumuşamış tereyağım ekleyerek iyice yoğurun. Haşladığınız pazı yapraklarını ikiye ya da üçe bölerek hazırladığınız bulgurlu harçla dolma şeklinde sarıp 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su gezdirip 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servise sunun.
|