6 adet taze patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet taze soğan
6 dilim ince salam
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı süt
Üzeri için:
1 su bardağı rende kaşar
Patatesler çok güzel yıkanır. Bir fırın kabına konur. Üzerine tuz serpilir, zeytinyağı gezdirilir. 190 derece fırına verilir. Yaklaşım yarım saat pişirilir. Süre sonunda fırından alınır, bıçakla 1 parmak eninde kesilir. Patateslerin içi kaşık yardımıyla boşaltılır. Biraz patates bırakılır. Çıkan patatese tereyağı, çok ince kıyılış taze soğan, küçük küçük doğranmış salam, tuz ve süt ilave edilir, çok güzel karıştırılır. Oyulan patateslerin içine doldurulur. Üzerlerine rende kaşar bırakılır. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|