Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patatesli Pırasalı Karışık Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patatesli Pırasalı Karışık Börek

eznur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2016
Mesajlar: 167
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc115363
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2016
1,590 defa indirildi / yazdırıldı




https://pomatsite.blogspot.com.tr

3 adet yufka
3 sap pırasa (beyaz kısımları)
1 adet orta boy havuç
1 adet iri patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
arabiber
Sosu İçin:
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme)
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Pırasaların ayıklayıp yıkayın. İster ince ince kıyın, esterseniz 2-3 parçaya bölerek rondodan geçirin. Havucu soyup rendeleyin. Geniş bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak üzerine pırasaları ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika kadar soteleyin. Pırasalar hafifçe öldüğünde üzerine rendelediğiniz havucu ve tuzunu ekleyerek 2-3 dakika daha soteleyin. Havuçların üzerine patatesi ekleyin ve kavurun. Suyunu çekince 2 çay su katıp suyunu çekip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ve pişen iç harcı soğumaya bırakın. Böreğin yoğurtlu harcı için çukur bir kapta yoğurt, yumurta ve zeytinyağını iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın 1 adet yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırçası ya da kaşık yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün. Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sostan sürün ve pırasalı harçtan yayarak yufkanın kenarda kalan parçaları ile üstünü kapatın. En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın. Kalan sostan üzerine sürün ve çörekotu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.







Patatesli Pırasalı Karışık Börek Tarifleri Pomak Yemekleri



(1 adet Patatesli Pırasalı Karışık Börek 7,253 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort