Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patatesli Susamlı Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patatesli Susamlı Poğaça

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130830
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2017
1,172 defa indirildi / yazdırıldı




4 Su bardağı Buğday Unu
1 Çay bardağı Sıvı Yağ
1 Çay bardağı Süt
1 Tatlı kaşığı Tuz
Yarım Paket Yaş Maya
1 Adet Yumurta Akı
Su
İç Harcı İçin:
1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı kaşığı Domates Salçası
50 Gr Kıyma
2 Adet Kuru Soğan
5 Adet Patates
Karabiber
Sıvı Yağ
Tuz
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta Sarısı
Susam

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra yaş mayayı, sütü, sıvı yağı, yumurta akını, tuzu koyup ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkartıyor ve 3-4 dk. özleşmesi için yoğuruyoruz. Hamurumuzun üzerine un serpip dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz. Önceden haşlamış olduğumuz patatesleri soyup rendeliyoruz. Kuru soğanı yemeklik doğradıktan sonra bir tava içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ koyup üzerine soğanları alıp kavuruyoruz. Daha sonra üzerine kıymayı ekleyip 1-2 dk. çevirdikten sonra salçaları ekleyip karıştırıyoruz. Rendelemiş olduğumuz patatesleri de dâhil edip tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıp soğuması için ocaktan alıyoruz. Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp merdaneyle fincan tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İçlerine patatesli harcı paylaştırıp iki ucunu birleştirip tırnak ucuyla sıkıştırıyoruz. Uçlarını burgu şeklinde de kapatabilirsiniz. Yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları alıp, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Tepside mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.







Patatesli Susamlı Poğaça Tarifleri Ay Çöreği Tarifleri



(1 adet Patatesli Susamlı Poğaça 3,520 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort