|
|
Patatesli Tavuklu Gül Böreği |
|
payidar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2008
Mesajlar: 31 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc74654
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012
1,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet haşlamış tavuk göğsü
5 adet haşlanmış patates
1 adet havuç
1 adet sivribiber
3-4 yemek kaşığı yoğurt
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Çörekotu
Patatesleri ve tavukları haşlayın.Haşladığımız tavuk göğsünü ince ince didikleyin.Haşlanan patatesleri ve halka halka doğranmış sivri biberi, rendelenmiş havuç, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın.Her bir yufkayı dört eşit üçgen parçaya bölün.Yoğurt ve yağı karıştırın.Kestiğiniz yufkaları yayıp, hazırladığınız yağ- yoğurt karışımından üzerine sürün.Yufkaların geniş kısmına uzunlamasına iç harcından incecik yayın. Sonra uzun bir sigara gibi sarın bir de bir ucunu içe doğru kıvırarak gül şekli verin.Üzerine çörekotu serpin. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine yağ- yoğurt karışımından sürüp 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
|
Patatesli Tavuklu Gül Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|