https://www.posta.com.tr
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 Çay bardağı su - azar azar eklenecek
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
İç için:
2 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kıyılmış taze soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı fesleğen
Karabiber
Üzeri için:
Susam
Dereotu
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için, sıvı yağda, küp doğranmış soğanı kavurun, diğer malzemeler ve rendelenmiş patatesle harmanlayın.
Un, sıvı yağ, tereyağı, tuz ve yumurtayı yoğurun, azar azar suyu ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur hazırlayın. Gerekirse, un ya da su ilave edin. Hamurunuzu 30 dakika dinlendirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yufka şeklinde açıp, üzerine yağ sürün. Diğer hamuru da aynı şekilde açın ve 1. yufkanın üzerine yerleştirin. Patatesli harcınızı yufkanın üzerine yayın. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde yerleştirin.
En üste sıvı yağ sürerek, 160 derecede, altın rengini alana kadar pişirin. Üzerine dereotu serperek servis yapın.
|