|
|
Patatesli ve Sucuklu Mantı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113760
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2015
2,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aytac.com.tr
Hamuru için;
1 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için;
150 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK
1 adet soğan
1 adet patates
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
100 g rendelenmiş kasar peyniri
Çekilmiş tane karabiber
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Yarım çay bardağı su
1 Bir karıştırma kabına yumurtayı kırın. Su, tuz ve aldığı kadar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğurun. 20 dakika dinlendirin.
2 İçi için; patatesi haşlayıp kabuğunu soyun ve rendeleyin. AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKu küçük küçük doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKu ekleyip birkaç dakika kavurun.
3 Rendelenmiş patates, karabiber ve maydanozu ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru ince yufka şeklinde açın ve küçük kareler halinde kesin. Sucuklu karışımı kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde kapatın.
4 Derin bir tencereye su doldurup kaynatın. Hazırladığınız mantıları birer birer kaynar suya atıp pişirin.
5 Mantıları suyun içinden kevgirle alın. Servis tabağına bir kat mantı yayın.
6 Üzerine ceviz ve kaşar peyniri serpin. Bir kat daha mantı yayın, tekrar ceviz ve kaşar peyniri serpin.
7 Tereyağını tavada eritip kırmızı toz biber ilave ederek kızdırın. Yarım çay bardağı su ekleyip kaynatın.
8 Hazırladığınız sosu mantının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
|
|
Patatesli ve Sucuklu Mantı Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
|
|