|
|
Patatesli Yumurtalı Kahvaltılık |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180036
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2024
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilimler hâlinde kesilmiş 2 patates
6 büyük yumurta
Zeytinyağı
İnce dilimlenmiş 1 büyük soğan
Süslemek için ince kıyılmış maydanoz
Farklı kahvaltılık için önce kâsede yumurtaları tuzla çırpın. Bir kenara koyun.
Başka bir kapta patatesleri tuzlayın.
Yapışmaz tavaya yağı koyun ve ocağı açın. Patates ekleyin; 10 ila 12 dakika veya yumuşayana kadar, ancak dağılmadan, ara sıra hafifçe çevirerek pişirin. Pişen patatesleri bir tabağa alın.
Tavaya soğan ekleyin; 12 dakika veya çok yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Soğanı da patatesli kâseye aktarın. Patates-soğan karışımı hafifçe soğuyunca, iyice birleşene kadar yumurtaları hafifçe karıştırın.
Tavadan 2 çay kaşığı yağın hepsini boşaltın (başka bir kullanım için yağ ayırın); orta-yüksek 1 dakika ısıtın. Yumurta-patates karışımını tavaya eşit bir tabaka halinde yayarak ekleyin; ısıyı orta seviyeye düşürün.
Yumurtaların çoğu ayarlanana ve kenarları kızarana kadar pişirin.
Tavayı büyük bir tabakla örtün dikkatlice ters çevirin. Omleti tekrar tavaya kaydırın. Alt ve üst kısmını da böylece pişirmiş olacaksınız. Yumurtalı ve patatesli tarifi kahvaltıya maydanozla süsleyerek servis yapın.

|
Patatesli Yumurta |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184210
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2025
93 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy patates
2-3 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
(İsteğe bağlı) Pul biber, kekik, kaşar peyniri, maydanoz
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Nişastasını azaltmak için bol suda yıkayın ve iyice süzün.
Tavaya yağı alın, ısıtın. Patatesleri tavaya ekleyin ve orta ateşte yumuşayıp dışı hafif kızarana kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Arzuya göre pul biber veya kekik de ekleyebilirsiniz.
Yumurtaları doğrudan tavaya kırın. İsterseniz karıştırarak, isterseniz göz göz bırakıp sarılarını dağılmadan pişirebilirsiniz.
Yumurtalar istediğiniz kıvamda piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Üzerine rendelenmiş kaşar veya doğranmış maydanoz ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz.

|
Patatesli Yumurta |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185357
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2025
24 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 adet yumurta
Tuz
Karabiber
(İsteğe bağlı) pul biber, kaşar peyniri, sucuk ya da taze yeşillikler
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Tavaya yağı alın, patatesleri ekleyip altın rengini alana kadar orta ateşte pişirin. Patatesler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırın.
Patatesler piştikten sonra üzerine yumurtaları kırın. Dilerseniz yumurtaları çırpıp da ekleyebilirsiniz.
Tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber ekleyin. Yumurtaları karıştırarak ya da bütün halde pişirebilirsiniz.
Yumurtalar istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin.
|
Patatesli Yumurta |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185727
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2025
16 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet büyük boy patates
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ (veya tereyağı)
Tuz
Karabiber
(İsteğe bağlı) pul biber, kekik veya kaşar peyniri
Patatesleri soyun, küçük küpler halinde doğrayın.
Tavayı ısıtın, yağı ekleyin ve patatesleri orta ateşte kızarana kadar pişirin. Dışı hafif çıtır, içi yumuşak olmalı.
Tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
Yumurtaları doğrudan tavaya kırabilirsiniz ya da ayrı bir kapta çırpıp patateslerin üzerine gezdirebilirsiniz.

|
|