|
|
Patlıcan Çevirme |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc76168
Gönderme Tarihi: 29.May.2012
2,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kuşbaşı et
2 bardak pirinç
5 adet patlıcan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
3-4 bardak su
1 kuru soğan
50 gram dolma fıstığı
50 gram çiğ badem
Etleri tencereye alıp hiç yağ koymadan 5dakika kavurun. Üzerine yağı, salçayı, rendelenmiş soğanı ekleyip karıştırmaya devam edin. 4 su bardağı kadar suyu da üzerine ekleyip kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. Patlıcanları uzun şeritler halinde doğrayıp kızartın. Pirinçleri de suda bekletin. Etler pişince süzüp içinden alıp bir tencerenin ortasına yerleştirin. Üzerine kızartılmış patlıcanları etlerin üzerinden aşağıya doğru yerleştirin. Tencerenin her yerini patlıcanla kaplayın. Suda bekletilmiş pirinci de patlıcanların içine dökün. Üzerini de patlıcanla kaplayın. Etin süzdüğünüz suyunu da üzerine dökün. Kapağı kapalı olarak25 dakika pişmeye bırakın. Pişince tabağa ters çevirip üzerine kavrulmuş fıstık ve bademle süsleyerek ikram edin.
|
|
Patlıcan Çevirme Tarifleri Balkabağı Tarifleri
|
|