|
Patlıcan Dolması (Peynirli) |
|
OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc3529
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
2,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 adet bostan patlıcani
Tuz
2 adet kirmizi dolmali biber
3 domates
2 orta boy soğan
200 gr dilimlenmis kasar peyniri
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
3dis sarmisak
3 yemek kasigi zeytinyağı
YAPILIŞ TARİFİ
Biberleri uzunlamasina ikiye bölerek çekirdeklerini çikartarak uzun seritler halinde dograyin. 2 yemek kasigi zeytinyagla kisik ateste yumusamasini saglayin. bir kaba çikartin. Ayni yagin içinde kiyilmis soğanlari börttürün.
Patlicanlarin saplarini kesip yarim parmak eninde uzun dilimlere bölün.
Üstüne biraz tuz serperek 30 dk bekletin.
Kizartma tavasinda yagi kizdirin. Suyu sikilmis patlıcanlari atarak açik renkte kizartin ve kagit peçete üzerine çikartin.
Patlican dilimlerinin aralarina birer dilim domates, peynir ve biber yerlestirin. Sikistirarak yuvarlak bir tepsiye siralayin. Üstüne soğan, maydanoz ve kiyilmis sarmisak serpistirin. Bir kasik zeytinyağı gezdirin.
230 derecede isitilmis firinda 30 dk pisirin.
|
|