|
|
Patlıcan İçli Dolma |
|
ANTİK
Aşçı
Kayıt: 13.04.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc106808
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2015
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Bostan patlıcan
3 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak,
1 soğan, doğranmış
4 dilim ince ufalanmış kuru ekmek
1 çay kaşığı kara biber,
1/4 su bardağı taze maydanoz
1 adet yumurta
1/2 bardak rendelenmiş tulum peyniri tulum peyniri
1 su bardağı kaşar peyniri
4 patlıcan
Patlıcanları dikine kabuklarını soymadan ikiye bölün
10 dakika için büyük bir tencere içinde kabukları ile birlikte az tuzlu suda haşlayın ve soğumaya bırakın.
Sonra bir kaşık yardımı ile içlerini çıkarın
Sıcak bir tavada 2 çorba kaşığı yağ koyun, soğanları pembeleşinceye kadar çevirin karışıma patlıcan içlerini ve dövülmüş iki diş sarımsak ekleyin.
Tavada hepsini 5 dk. çevirin kalan malzemeyi içine karıştırın. Rendelenmiş İzmir tulumunu ilave edin altını kapatın ve 1 adet yumurtayı kırarak içe karıştırın
Peynirin tuzu yeterli olacaktır. Ayrıca tuz ilave etmeyin.
Karışım ile soğutulmuş patlıcan kabuklarını doldurun.
Isıya dayanıklı bir kaba doldurulmuş patlıcanları sıralayıp önceden 250 derecede ısıtılmış fırına verin. İndirmeden önce üstlerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip birkaç dakika daha Üzerleri kızarana kadar pişir
|
|
Patlıcan İçli Dolma Tarifleri Balık Dolması Tarifleri
|
|