Patlıcanların kabuklarını ince ince soyunuz. Ortalarını yarıp iyice yıkayınız ve tuzlayınız. Sonra bu patlıcanları sadeyağda sararıncaya dek kızartınız. Sonra çentilmiş soğan, domates salçası, bir miktar sadeyağ ile kavrulmuş ince kıymanın içine kıyılmış maydanoz, fıstık, üzüm ve istenildiği kadar baharat karıştırıp patlıcanların karınlarına doldurunuz. Bu patlıcanları birer birer geniş bir sahana diziniz, üstüne etsuyu ilave ediniz, ilik gibi olana ve suyu çekilene dek kor üzerinde pişiriniz. Eğer patlıcanlar kor üzerinde pişerken suyu biterse azar azar su ilave ediniz. Eğer patlıcanlar körpe ve taze ve kırağı yememiş ise kabuğu su bulmasa da olur. Bir de patlıcanları soymadan yarıp yalnız bir tarafını kızartıp ve doldurup, kızarmamış tarafı üste gelerek sahana dizilir ve pişirilir.
|