Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pancar Tarifleri > Patlıcan Oturtma (26 adet - 1,704,369 defa bakıldı)

Patlıcan Oturtma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patlıcan Oturtma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177241
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2024
90 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet büyük boy patlıcan
İçi için;
200 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet biber (kırmızı, yeşil)
2 adet rendelenmiş domates
1-2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Pul biber
Kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Salçalı sosu için;
2 yemek kaşığı salça
2-3 su bardağı su

Patlıcanları, kalın halkalar halinde kesip, tuzlu suda beklettikten sonra, arkalı önlü kızartın.
Daha sonra tavada yağınızı, soğanı ve biberleri hafif soteleyip, üzerine kıymanızı atın ve onunla birlikte kıymalar iyice kendini bırakıncaya kadar kavrulsun.
Son olarak da domates rendesi, sarımsak ve baharatlar ile iyice suyunu çekinceye kadar karıştırıp kavrulsun.
Ocaktan almaya yakın, doğranmış maydanozu da ekleyerek, karıştırıp ocaktan alın.
Kızarmış patlıcanların ortalarını, iç harç ile doldurun.
Bütün patlıcanların dolma işlemi bittikten sonra, üzerine salçalı sos yapıp, fırına verin. 200 derece fırında pişirebilirsiniz.
Dilerseniz, fırından çıkmaya yakın, üzerine kaşar koyup erimesini sağlayıp, servis yapabilirsiniz.



Patlıcan Oturtma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170223
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2023
276 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patlıcan
2 adet domates
4 adet biber
400 gram kıyma
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Karabiber, pul biber, nane, kimyon, tuz
1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Patlıcan kabuklarını çizgili kesin.
Akabinde patlıcanları parmak kalınlığında yuvarlak kesin.
Kıymanın içerisine baharatları ve salçayı koyup karıştırın.
Bir fırın tepsisine patlıcanları dizin.
Üzerine kıymayı koyun.
Ardından biberleri uzun kesip kıymanın üzerine ekleyin.
En son domatesi parçalayıp üzerine serpiştirin.
Zeytinyağını gezdirip içine 2 su bardağı su ilave edip 170 derecelik fırına koyun.
40 dakika sonra yemeğiniz hazır!



Patlıcan Oturtma

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166716
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2022
150 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

4 adet patlıcan
1 adet soğan
4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
250 gr. kıyma
3 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Sıcak su

Patlıcanlarımızı alacalı soyup ılık ve tuzlu suda yarım saat kadar acılığının gitmesi için bekletiyoruz. Patlıcanlarımızı kuruladıktan sonra halka halka doğrayıp kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartıyoruz ve yağını süzdürmek için rulo peçete serdiğimiz borcama çıkartıyoruz. Kıymalı harcımız için, soğanları ve sarımsağı doğrayıp yağda hafif çevirdikten kıymayı ekliyoruz. Kıymanın pişmesine yakın kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
Domatesler suyunu vermeye başlayınca salçaları ve tuzu ekliyoruz.
10 dakika sonra kıymamızın altını kapatabiliriz. Tencerenin dibine süzdürdüğümüz patlıcanları diziyoruz, üstüne kıymalı sosumuzu koyuyoruz, yemeğimizin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz. Yemeğimizi 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.



Patlıcan Oturtma

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166340
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2022
255 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet ince uzun patlıcan
250 gram kıyma
1 büyük soğan
2 adet tatlı sivri biber
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber ve pul biber
Sıvı yağ

Kıymalı harcı hazırlamadan önce alacalı soyduğunuz ve halka halka doğradığınız patlıcanları tuzu suda bekletin. Geniş bir tavaya koyacağınız sıvı yağda soğanları ve kıymayı kavurun. Biberleri de ilave ettikten sonra domates salçasını ekleyin. Kıymalı harca küp küp doğradığınız domates, baharatlar ve yarım çay bardağı sıcak suyu ilave edin. Sos suyunu tamamen çekmemeli. Sosu bir kenara ayırdıktan sonra yıkadığınız ve iyice kuruladığınız patlıcanları az yağda kızartın. Kızaran patlıcanları karnıyarık tenceresine alın ve üzerine kıymalı sosu gezdirin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 20 dakika pişirin.



Patlıcan Oturtma

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164365
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
314 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. patlıcan
300 gr. kıyma
2 büyük olgun domates
1 orta boy soğan
Yarım kaşık salça
Sivri biber
Maydanoz
Sıvı yağ
Tuz

Patlıcanlar yıkanıp, alacalı soyulur. 2 cm. kalınlığında yuvarlak doğranır.
Bu arada tenceremizde yemeklik doğradığımız soğan ile yarım fincan sıvı yağ soğanlar ölünceye kadar kavrulur.
Ardından kıyma eklenir ve devamlı karıştırılarak top top olması önlenir. Sıra salçaya gelir, o da ilave edilip karıştırılır. Daha sonra
küp küp doğranmış domatesler tencereyle buluşturulur. Bir miktar su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Patlıcan çok çabuk pişen bir sebze olduğundan fazla suya gerek yoktur.
Patlıcanlar da kaynayan sosa atılıp, arzu edilirse acı biber ve 1 tatlı kaşığı tuz konup kısık ateşte pişmeye bırakılır.
10-15 dakika sonra suyunu çekip patlıcanlar yumuşayınca ocaktan indirilir. Doğranmış maydanoz ile servis edilir.



Patlıcan Oturtma

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157351
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
323 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram patlıcan
Yarım kilo yarım yağlı kıyma
2 orta boy soğan
4 adet sivribiber
1 adet kapya biber
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1,5 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanları bol yağda kızartın. Bir kısmını tepsiye dizin. İç harcını hazırlamak için önce kıyma, soğan, biberler, sarımsak ve domates, salça ve maydanozu kavurun. 1,5 su bardağı su ekleyin ve biraz daha pişirdikten sonra iç harcı tepsiye yayın. Kalan patlıcanları da iç harcın üzerine dizin. Fırında 200 derecede pişirin.



Patlıcan Oturtma

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145200
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2019
631 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kuru soğan
4 adet orta boy patlıcan
500 gram dana kıyma
2 adet büyük domates
3 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
1 adet domates
3 adet yeşil biber

Patlıcanları yıkayıp alaca soyun ve bir parmak kalınlığında dilimleyin.
Dilimlediğiniz patlıcanları yarım saat kadar bol tuzlu suda bekletin.
Bu esnada soğanları ve domatesleri küp küp biberleri ise ince ince doğrayın.
Kıymayı tavada yağ eklemeden kavurun.
Ardından sırasıyla zeytinyağı, soğan, yeşil biber, salça ve domatesleri ilave edin.
Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip iyice pişirin.
Son olarak 1 su bardağı sıcak suyu içine ekleyip kaynamasını bekleyin.
Maydanozları ince ince doğrayıp pişen kıymalı sosa ekleyin ve altını kapatın.
Tuzlu suda bekleyen patlıcanları fırın tepsisine dizin.
Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ekin ve fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin.
Kızaran patlıcanların üzerine kıymalı sosu yayın.
Salçayı sıcak suyla karıştırıp açın ve patlıcanların üzerine gezdirin.
İri iri doğradığınız domates ve biberlerle yemeğinizi süsleyip tepsiyi yeniden fırına verin.
Biberler ve domatesler pişince çıkarıp soğumadan servis edebilirsiniz.



Patlıcan Oturtma

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc107634
Gönderme Tarihi: 16.May.2015
1,838 defa indirildi / yazdırıldı




İnönü Kaymakamlığı

Patlıcan
Et
Soğan
Sarımsak
Domates
Sivri biber
Salça
Tuz

Patlıcanlar doğranır tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar sıvıyağda kızartılır. Biber, domates, soğan, sarımsak etle birlikte sote edilir. Daha sonra salça, tuz bir su bardağı su ilave edilerek beş dakika kaynatılır. Daha sonra servis edilir.



Patlıcan Oturtma

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc98960
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2014
1,800 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
4 adet sivribiber
300 gr kıyma
3 adet domates
2 bardak sıvıyağ
75 gr margarin
yarım bağ maydanoz
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşıgı tuz
1 su bardağı su

Malzemeler kişi sayısı ve tepsiye göre değişeceğinden sayı vermedim ben 4 tane büyük tophane patlıcanından yaptım küçük bir borcam tepsiye hazırladım, patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bir süre beklettikten sonra sıkıp kağıt havlu ile kurulayıp kızarttım. Diğer tarafta bir soğanı yemeklik doğrayıp margarinle biraz pembeleştirip sivri biberleri ve kıymayı ilave ettim iyice kavrulduktan sonra 3 tane doğranmış domates ve tuzu ekleyip kıymanın iyice kavrulmasını sağladım altını kapattıktan sonra karabiber ve maydanoz ekleyip tepsiye dizdiğim patlıcanların üzerine yaydım, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyip fırınladım.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.02.2023


Patlıcan Oturtma

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96205
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2014
2,074 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


1 kg yuvarlak patlıcan
250 g orta yağlı kıyma
2 kaşık tereyağı tereyağı
2 orta boy soğan
2 domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
10 dal maydanoz
2 su bardağı et suyu

Patlıcanların baş ve dip kısımları kesilerek ortadan ikiye bölünür.
İçleri oyularak tuzlu suda bekletilir.
Soğan ve kıyma yağda kavrulur, dolates eklenir.
Tuz ve biber eklendikten sonra suyu çekilinceye kadar pişirmeye devam edilir.
Kıyılmış maydanoz eklenerek ateşten alınır.
Patlıcanların içleri doldurulduktan sonra tepsiye dizilir.
Et suyu ekleyerek ocakta veya fırında pişmeye bırakılır.
Suyunu çektikçe sıcak et suyu ekleyerek patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.


Patlıcan Oturtma

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc84000
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2012
2,501 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

2 adet bostan patlıcanı
2 su bardağı su
1 bardak rafine yağı (kızartma için)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı yağ
2 adet küçük domates
1 adet ince kıyılmış soğan ortadan 2'ye ayrılmış
250 gram yağsız kıyma
2 adet dolma biber, ortadan 2'ye yarılmış ince doğranmış
2 adet orta boy domates

1) Patlıcanları alt ve üst kısımlarından 1'er santim kesip atınız; kabuklarını 1'er santim arayla, arada kabuk bırakarak soyunuz. Yan yatırıp 1'er parmak kalınlığında doğrayınız. Patlıcanların ortasını bir külâh gibi hafifçe oyunuz.
2) Sonra patlıcanları tavada kızdırılmış yağa atarak, pembeleşinceye kadar kızartınız. Yağını süzerek tavadan çıkarınız.
3) 1 kaşık yağı soğanla bir tencereye koyup orta ateşte karıştırarak 3 dakika kavurunuz.
4) Kıymayı ilâve edip hızlı ateşte 5 dakika karıştırarak kavurduktan sonra kıyılmış domates, su ve tuzunu ilâve edip 15 dakika pişirip çukur bir kabın üzerine ince bir süzgeç koyup, kıymayı içine dökünüz.
5) Süzülen kıymaya 1 bağ kıyılmış maydanoz karıştırıp eşit şekilde patlıcanların üstüne doldurunuz.
6) Üzerlerine 2'ye yarılmış domates ve biberleri koyup, kıymadan süzülen suyu da ilâve edip, ağzı iyice kapalı olarak ağır ateşte 30 dakika pişirip servis yapınız.


Patlıcan Oturtma

gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc75229
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
2,268 defa indirildi / yazdırıldı




4 TANE TOPHANE PATLICAN
250 GR KIYMA
2-3 TANE BİBER
3 TANE DOMATES
1 TANE KURU SOĞAN

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bir süre beklettikten sonra sıkıp kağıt havlu ile kurulayıp kızarttım.Diğer tarafta bir soğanı yemeklik doğrayıp margarinle biraz pembeleştirip sivri biberleri ve kıymayı ilave ettim iyice kavrulduktan sonra 2-3 tane doğranmış domates ve tuzu ekleyip kıymanın iyice kavrulmasını sağladım altını kapattıktan sonra karabiber ve maydanoz ekleyip tepsiye dizdiğim patlıcanların üzerine yaydım, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyip fırınladım.


Patlıcan Oturtma

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63436
Gönderme Tarihi: 24.May.2011
2,676 defa indirildi / yazdırıldı




2 bostan patlıcanı (kabukları şerit biçiminde soyulup, enine dilimlenmiş)
1 su bardağı rafine yağ
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
250 gr yağsız kıyma
2 domates (ince doğranmış)
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 küçük domates (ortadan ikiye bölünmüş)
2 dolmalık biber (çekirdekleri ve beyaz kısımları ayıklanıp, her biri ortadan ikiye bölünmüş)

Patlıcanları genişçe bir kaba koyup, 1 çorba kaşığı tuz serpiniz. Patlıcanların üstünü 1 cm aşacak kadar su doldurup, kabı bir kenarda yarım saat bekletiniz.
Bu arada, orta boy bir tencereye tereyağı koyup, eritiniz. Soğanı koyup 3 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz. Kıymayı ekleyip, sürekli karıştırarak. 8 dakika kavurunuz.
İnce doğranmış domatesi, suyu, kalan 1 çay kaşığı tuzu ve biberi katıp, 10 dakika daha pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, içindeki karışımı bir süzgeçten süzerek, suyunu ve süzgeçte kalan harcı ayrı ayrı saklayınız. Tuzlu suda bekleyen patlıcanları sudan çıkarıp, kağıt peçeteyle kurulayınız. Orta boy bir tavaya rafine yağı koyup, kızdırınız. Patlıcanları koyup, pembeleşene kadar kızarttıktan sonra, delikli kepçe ile tavadan alarak, bir tepsiye yanyana diziniz.
Kıymalı harca, maydanozu karıştırınız. Kıymalı harcı kaşıkla, tepsideki patlıcanların üstüne eşit olarak döşeyiniz. Ortadan ikiye bölünmüş domatesleri ve dolmalık biberleri en üste yerleştiriniz. Süzmüş olduğunuz harç suyunu tepsiye döküp, tepsiyi üstü kapalı olarak fırına sürünüz. 30 dakika pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alıp, servis ediniz.


Patlıcan Oturtması

Tutkunaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.01.2011
Mesajlar: 31
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61252
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2011
2,486 defa indirildi / yazdırıldı




1.250 gram patlıcan
200 gram soğan (2 adet)
125 gram kıyma
300 gram domates (2 adet)
150 gram tereyağı
yarım bardaktan biraz fazla su
tuz
biber

Bir tencere içerisine ince ince çentilmiş soğan ile, iki kaşık yağ koyarak, soğanları hafif pembe renk alıncaya kadar kavurunuz. Sonra, kavurduğunuz bu soğanlara, kıymayı da ilâve ederek on dakika daha kavurunuz. Sonra içerisine, bir tatlı kaşığı tuz, bir kahve kaşığı karabiber ile kabuklarını çıkararak rendelediğiniz iki domatesi katınız. Domatesler suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar pişiriniz. Piştikten sonra bir tarafa bırakınız.
Diğer tarafta patlıcanın kabuklarını soyarak, bir parmak uzunlamasına kesip, bir parmak kabuk bırakarak, üçer parmak eninde yuvarlak bir şekilde doğrayınız. İçerisinde bolca tuz olan suya atarak, yarım saat kadar bırakınız. Yarım saat sonra, patlıcanları sudan çıkararak, sularını iyice süzüp, tava içerisinde kızdırılmış yarım bardak tereyağının üzerine atınız. Patlıcanları hafif pembe bir renk alana kadar, hafifçe karıştırmak suretiyle kızartınız. Kızaran patlıcanları delikli kepçe ile alarak, ufak bir tepsinin içine döşeyiniz. Sonra bunun üzerine evvelce hazırladığınız kıymayı, hepsine yetecek nispette kaşıkla oturtunuz. Yarım bardaktan fazla su ve iki tatlı kaşığı da tuzu ilâve edip kapak kapatınız. Orta ısıdaki ateşte yarım saat kadar pişirip, servis yapınız.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.03.2024


Patlıcan Oturtması

topkan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.10.2010
Mesajlar: 52
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc56622
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2010
2,582 defa indirildi / yazdırıldı




Düzgün patlıcanları soymaksızm yalnız sap kısmını ayıklamak ve patlıcanları yıkamalıdır. Sonra, ortalarından da yarım tertip yarmak ve biraz da oymalıdır. Bu vaziyette tavada yağda biraz kızartmalıdır.
Oturtma için hazırlanan iç, yâni birkaç baş çentilmiş soğanı yağda bayılttıktan sonra, münasip mikdar ince kıymayı fıstık, üzümle beraber, soğan tenceresine koyup birlikte orta derece kavurup ateşten almalı. Bu harca maydanoz, tuz, biber ve baharat dahi karıştırarak karınları yarılmış ve oyulmuş patlıcanların içlerine doldurmak. Dörde bölünmüş domatesle üzerleri süslenerek bir tepsiye muntazam dizmeli ve patlıcanları yarı örtecek kadar et suyu ve domates suyu da katarak ya fırında veyahut geniş bir mangalda pişirmelidir.

Not: Patlıcan oturtması ile karnıyarığı da hemen birbirinin aynıdır ve aynı malzeme ile yapılmaktadır. Yalnız oturtmanın patlıcanı üçe kesilip fincan gibi oyulur. Karnıyarık ise bütün olarak ortasından ayrılır. Lâkin karnıyarık, gösterişi itibariyle tercih edilmektedir. Sofrada, adam başına bir patlıcan, bir porsiyona denk görülmektedir.


Patlıcan Oturtması

solo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc53779
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2010
2,490 defa indirildi / yazdırıldı




Patlıcanların kabuklarını 3 - 4 yerinden ince ince soyup 2 ya da 3 parçaya ayırınız. Bir tarafından biraz oyarak fincan şekli veriniz. Yıkayıp tuzladıktan sonra sadeyağla kızartıp kaba alınız. Tencereye 2 - 3 soğan çenterek 1,5 kaşık sadeyağ ile öldürünüz. İçine 300 er gram ince kıyma, fıstık, üzüm atarak pembeleşinceye kadar kavurup indiriniz. Kıyılmış maydanoz, tuz, biber ve baharat karıştırarak patlıcanları doldurunuz. Sahan ya da kenarlı bir tepsiye dizerek üzerlerine birer domates dilimi, yarısını geçinceye dek domates suyu ile etsuyu koyup, kapalı olarak orta ateşte pişiriniz.


Patlıcan Oturtma

aydan müftüoğlu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2010
Mesajlar: 63
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc53698
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2010
2,639 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 adet patlıcan
250 gr kıyma,
1 büyük soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
1,5 bardak sıcak su

Patlıcanları soyun ve tuzlu soğuk suda 25-20 dakika kadar bekletin. Sonrasında doğrayın ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Önce kıymayı kavurun. Sonra doğranmış sivri biber ve soğanı ilave edin. Domatesin bir tanesin ve sarmısağı salçayla beraber kıymalı karışıma ilave edin. Bir tepsinin tabanına kızarttığınız patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın. Ardından kalan patlıcanları dizin. Üzerine domatesleri yerleştirin.


Patlıcan Oturtması

ilker24
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.02.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc34535
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2009
2,622 defa indirildi / yazdırıldı




1250 gram patlıcan
110 gram çiçekyağı (1/2 bardak)
40 gram sadeyağı, ya da margarin (2 çorba kaşığı)
200 gram soğan (2 orta)
125 gram kıyma
300 gram domates (2 orta)
3/4 bardak su, ya da et suyu
Tuz
Karabiber

Bir kuşaneye; küçük kesilmiş 2 orta baş soğan ile, 2 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin koyarak, soğanları az pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş bu soğanlara; 125 gram kıyma koyarak, kıymaları da soğanlarla 10 dakika daha kavurmalı, sonra bunlara; 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber ile, kabuklan çıkarılmış, küçük parçalara doğranmış 2 orta domates katarak, domatesler suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar bunları pişirmeli, sonra da ateşten alarak bir tarafa bırakmalıdır.
Kıymalar pişmekte iken, diğer taraftan da 1250 gram patlıcanın kabuklarını alaca denen şekilde, yani bir parmak eninde tıraş edercesine ince keserek, bir parmak eninde yuvarlak doğramalı, sonra da yuvar ak kesmiş olduğumuz bu patlıcanları, içinde bolca tuz olan suya atarak, yarım saat kadar tuzlu suda bırakmalıdır.
Yarım saat sonra, patlıcanları sudan çıkararak, hafifçe sıkmak suretiyle sularını çıkarmalı, sonra bunları, bir tava içinde kızdırılmış yarım bardak çiçekyağı olan tavaya atarak, patlıcanlar hafifçe pembele-şinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kızartmalı, sonra patlıcanları bir delikli kepçe ile tavadan çıkararak bir tepsiye düzenli olarak döşemeli, tepsideki her yuvarlak patlıcanın üstüne de, pişirerek bir tarafa ayırmış olduğumuz içten, bütün patlıcanlara yetebilecek ölçüde ve küme şeklinde oturtmak suretiyle bütün patlıcanların üstlerini kıyma ile örtmeli, sonra da tepsiye; yan tarafından olmak üzere üç çeyrek bardak su, ya da et suyu ile 2 tatlı kaşığıda tuz katarak, tepsinin kapağını kapatmalı, sonra bunu, orta kuvvetteki ateşte 30 - 35 dakika arasında pişirmeli ve servis yapmalıdır.


Patlıcan Oturtması

nazlı
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 02.05.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc23578
Gönderme Tarihi: 02.May.2008
2,765 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. patlıcan
200 gr kıyma
2 kaşık sade yağ yahut sıvı yağ
2 soğan
2 domates
1 bardak et suyu yahut su
Tuz
Karabiber

Bir kuşanede doğranmış soğanlarla yağı koyup ateşte pembeleştirin. Kıyma ve tuz ilave ettikten sonra 10 dakika pişirin. Karabiber ve doğranmış domates ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin.
Kıymalar pişmekte iken, diğer taraftan patlıcanları alaca şeklinde traş edin. Bir parmak eninde yuvarlaklar halinde kesin. Bol tuzlu suya atın.
Yarım saat sonra patlıcanları sudan çıkararak, hafif sıkmak suretiyle suları çıkarın, sonra bunları kızdırılmış yağda kızartın. Patlıcanları delikli kepçeyle çıkarıp bir tepsiye düzgün yerleştirin. Patlıcanların üstünü kıyma ile örtün. Su ilave edip pişirin.


Patlıcan Oturtması

çağla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.03.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc22812
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2008
2,668 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. çekirdeksiz patlıcan
150 gr. kıyma
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Yağı eritip çentilmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilâve edip suyunu Çekene kadar kısık ateşte kavurun. Domatesleri, karabiberi ve tuzu ilâve edip domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Bir tarafta soğumaya bırakın. Patlıcanları yıkayıp çizgili olacak şekilde kabuklarını bir soyup bir soymayın. Parmak kalınlığında doğrayıp tuzlu suda yarım saat dinlendirin. Suyunu süzüp kurulayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp patlıcanların her iki tarafını da hafifçe kızarana kadar kızartın. Yağını iyice süzüp yayvan bir tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı döşeyin. 1 su bardağından biraz az sıcak su ilâvesiyle kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.






Patlıcan Oturtma Tarifleri Pancar Tarifleri



(26 adet Patlıcan Oturtma 1,704,369 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort