|
Patlıcan Oturtma |
|
kırlangıç
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20432
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2008
9,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Orta boy patlıcan
250 Gr. kıyma
2 Yeşil bıber
2 Orta boy soğan
8-10 dal maydanoz
3 Orta boy domates
2 Çorba kaşğı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Tavaya ince kıyılmış soğan, yağ, kıyma, tuz ve 2 kaşık su koyup orta hararetli ısıda karıştırmak suretile 10 dakika pişiriniz. Doğranmış domatesi ve kıyılmış biberi ilave edip bir kaç dakika kaynatınız. Maydanoz ve karabiberi katıp karıştırınız.
Patlıcanı yıkayıp 1 parmak kalınlığında enine dilimlere kesiniz. Tencere veya tepsiye patlıcan dilimlerini dizip, üzerine kıyma karışımının yarısını yayınız. Tekrar patlıcan dizip geri kalan karışımla kapatınız. İki su bardağı su ilave ederek yarım saat pişiriniz.
|
Patlıcan Oturtma |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9997
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
6,564 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet iri bostan patlıcanı
1 bardak kadar çiçekyağı
3 adet soğan
200 gram kıyma
4 tane orta domates
1 küçük paket yağ
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber.
Patlıcanlar dörder parmak kalınlığında enine olmak üzere kesilip, ilerde piştiği zaman üste gelecek olan kısımları keskin bir bıçak ile takriben bir santim kadar oyulur ve bu patlıcanlar çiçek yağında saranncaya kadar kızartılır. Bundan sonra alınıp pişirilecek olan tercihan genişçe bir tepsiye oyuk tarafları yukarı gelmek üzere sıralanır. Tencereye konmuş olan sade yağda irice doğranmış soğan 2 - 3 dakika kadar kavrulup buna kıymalar da katılıp 5 - 6 dakika daha kavrulduktan sonra, kabukları sıcak suya batınp çıkarılarak tamamen soyulmuş ve çekirdekleri temizlenip ufak doğranmış domatesler, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve biber de ilave edilip karıştırılır ve 15-20 dakika kadar pişirilir ve suyu süzgeçte süzülüp üstte kalan kıymalar tepsideki patlıcanların içine doldurulup üstlerine de kapak gibi birer dilim domates kapatılır. Süzgeçten süzülen suyu da tepsinin kenarlarından ilave edilip üstüne bir kapak kapanarak ağır ateşte yarım saat kadar pişirilir, sıcak servis yapılır.
ML® Patlıcan Orta için tıklayın
|
Patlıcan Oturtma |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8700
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet kalın patlıcan
150 gr. margarin
2 orta soğan
125 kıyma
2 orta domates
3/4 bardak su veya et suyu
1 kahve kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı tuz.
Bir kaba, küçük küçük doğranmış soğanları ve 2 kaşık margarin koyarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra soğanlara kıymayı ilâve ederek hepsini birlikte 10 dakika kavurun, bunlara tuz, karabiber, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük küçük doğranmış domatesleri de ilâve ederek, domatesler sularını çekinceye kadar pişirin. Sonra ateşten indirin. Bu iş bitince patlıcanların kabuklarını alaca alaca soyun, ikişer parmak eninde yuvarlak yuvarlak doğrayın ve tuzlu suya atın. Yarım saat sonra patlıcanları hafifçe sıkın ve bir tavaya margarin koyarak kızdırın. Patlıcanları favaya atın her iki tarafları da pembemsi bir renk alınca delikli kepçe ile tavadan çıkararak bir tepsiye muntazam olarak döşeyin. Patlıcanların üzerine, kuşanedeki kıymayı eşit olarak dağıtın ve hepsini kıyma ile örtün. Sonra tepsiye ılık su veya et suyu ilâve ederek tuz serpin. Tepsinin kapağını kapatarak ateş üzerine oturtun ve 30 - 35 dakika pişirdikten sonra servis yapın.
ML® Patlican Oturtma için tıklayın
|
Patlıcan Oturtması |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10008
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir sahan veya tavaya küçük kesilmiş 2 orta büyüklükte soğan ile 2 çorba kaşığı tereyağı koyarak, soğanlar az pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurun. Sonra 150 gram kıyma ilave ederek 10 dakika daha kavurun. Bir tatlı kaşığı tuz, bir kahve kaşığı karabiber ile, kabuklan çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 2 domates ilave ederek domatesler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişmeye bırakın. Sonra ateşten çekin ve bir kenara koyun. Kıyma pişmekte iken, bir kilo kadar kaim patlıcanın kabuklarını alaca denilen biçimde, yani bir parmak eninde traş edercesine ince kesmek, bir parmak kabuk bırakmak suretiyle soyduktan sonra, bunları üçer parmak eninde yuvarlak dilimlere ayırın. Bu dilimleri, içinde bolca tuz bulunan suya atarak yarım saat bırakın. Sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkararak, hafifçe sıkın. Bu dilimleri bir tava içinde kızdırılmış yarım bardak tereyağı bulunan tavaya atarak, hafifçe pembeleşinceye kadar kızartın. Sonra patlıcanları delikli kepçe ile tavadan çıkarın, bir tepsiye düzgün olarak döşeyin. Tepsideki her yuvarlak patlıcan diliminin üstüne, daha önce pişirip bir kenara bıraktığınız kıymadan küme şeklinde oturtun. Sonra da tepsiye, yan tarafından bir bardağa yakın su ve iki tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tepsinin kapağını kapatın, orta hararetteki ateşte yarım saat kadar pişmeye bırakın.
ML® Patlıcan Graten için tıklayın
|
Patlıcan Oturtması |
|
mukaddes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bornova İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc16469
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007
2,782 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Patlıcan
2 Domates
2 Soğan
Tuz
Karabiber
150 Gr. Kıyma
3 Bardak su
4 Kaşık sadeyağ
Tuz
Alaca soyulmuş patlıcanı dilimleyin. Pembeleşinceye kadar kızartın. Kenarlı bir tepsiye dizin. Ayrıca soğanı doğrayıp kavurun. Kıyma katıp 10 dakika daha kavurun. Domates, karabiber ve tuz ilâve edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Bu malzemeyi patlıcanların üstüne döşeyin. 3 bardak su koyup, suyunu çekinceye kadar pişirin.
ML® Cive (görsel)
|
Patlıcan Oturtması |
|
nazlı
Aşçı
Kayıt: 02.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc23578
Gönderme Tarihi: 02.May.2008
2,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patlıcan
200 gr kıyma
2 kaşık sade yağ yahut sıvı yağ
2 soğan
2 domates
1 bardak et suyu yahut su
Tuz
Karabiber
Bir kuşanede doğranmış soğanlarla yağı koyup ateşte pembeleştirin. Kıyma ve tuz ilave ettikten sonra 10 dakika pişirin. Karabiber ve doğranmış domates ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin.
Kıymalar pişmekte iken, diğer taraftan patlıcanları alaca şeklinde traş edin. Bir parmak eninde yuvarlaklar halinde kesin. Bol tuzlu suya atın.
Yarım saat sonra patlıcanları sudan çıkararak, hafif sıkmak suretiyle suları çıkarın, sonra bunları kızdırılmış yağda kızartın. Patlıcanları delikli kepçeyle çıkarıp bir tepsiye düzgün yerleştirin. Patlıcanların üstünü kıyma ile örtün. Su ilave edip pişirin.
|
Patlıcan Oturtma |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63436
Gönderme Tarihi: 24.May.2011
2,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bostan patlıcanı (kabukları şerit biçiminde soyulup, enine dilimlenmiş)
1 su bardağı rafine yağ
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
250 gr yağsız kıyma
2 domates (ince doğranmış)
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 küçük domates (ortadan ikiye bölünmüş)
2 dolmalık biber (çekirdekleri ve beyaz kısımları ayıklanıp, her biri ortadan ikiye bölünmüş)
Patlıcanları genişçe bir kaba koyup, 1 çorba kaşığı tuz serpiniz. Patlıcanların üstünü 1 cm aşacak kadar su doldurup, kabı bir kenarda yarım saat bekletiniz.
Bu arada, orta boy bir tencereye tereyağı koyup, eritiniz. Soğanı koyup 3 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz. Kıymayı ekleyip, sürekli karıştırarak. 8 dakika kavurunuz.
İnce doğranmış domatesi, suyu, kalan 1 çay kaşığı tuzu ve biberi katıp, 10 dakika daha pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, içindeki karışımı bir süzgeçten süzerek, suyunu ve süzgeçte kalan harcı ayrı ayrı saklayınız. Tuzlu suda bekleyen patlıcanları sudan çıkarıp, kağıt peçeteyle kurulayınız. Orta boy bir tavaya rafine yağı koyup, kızdırınız. Patlıcanları koyup, pembeleşene kadar kızarttıktan sonra, delikli kepçe ile tavadan alarak, bir tepsiye yanyana diziniz.
Kıymalı harca, maydanozu karıştırınız. Kıymalı harcı kaşıkla, tepsideki patlıcanların üstüne eşit olarak döşeyiniz. Ortadan ikiye bölünmüş domatesleri ve dolmalık biberleri en üste yerleştiriniz. Süzmüş olduğunuz harç suyunu tepsiye döküp, tepsiyi üstü kapalı olarak fırına sürünüz. 30 dakika pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alıp, servis ediniz.
|
Patlıcan Oturtması |
|
çağla
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22812
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2008
2,650 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. çekirdeksiz patlıcan
150 gr. kıyma
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Yağı eritip çentilmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilâve edip suyunu Çekene kadar kısık ateşte kavurun. Domatesleri, karabiberi ve tuzu ilâve edip domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Bir tarafta soğumaya bırakın. Patlıcanları yıkayıp çizgili olacak şekilde kabuklarını bir soyup bir soymayın. Parmak kalınlığında doğrayıp tuzlu suda yarım saat dinlendirin. Suyunu süzüp kurulayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp patlıcanların her iki tarafını da hafifçe kızarana kadar kızartın. Yağını iyice süzüp yayvan bir tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı döşeyin. 1 su bardağından biraz az sıcak su ilâvesiyle kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.
|
Patlıcan Oturtma |
|
aydan müftüoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc53698
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2010
2,628 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet patlıcan
250 gr kıyma,
1 büyük soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
1,5 bardak sıcak su
Patlıcanları soyun ve tuzlu soğuk suda 25-20 dakika kadar bekletin. Sonrasında doğrayın ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Önce kıymayı kavurun. Sonra doğranmış sivri biber ve soğanı ilave edin. Domatesin bir tanesin ve sarmısağı salçayla beraber kıymalı karışıma ilave edin. Bir tepsinin tabanına kızarttığınız patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın. Ardından kalan patlıcanları dizin. Üzerine domatesleri yerleştirin.
|
Patlıcan Oturtması |
|
ilker24
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc34535
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2009
2,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
1250 gram patlıcan
110 gram çiçekyağı (1/2 bardak)
40 gram sadeyağı, ya da margarin (2 çorba kaşığı)
200 gram soğan (2 orta)
125 gram kıyma
300 gram domates (2 orta)
3/4 bardak su, ya da et suyu
Tuz
Karabiber
Bir kuşaneye; küçük kesilmiş 2 orta baş soğan ile, 2 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin koyarak, soğanları az pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş bu soğanlara; 125 gram kıyma koyarak, kıymaları da soğanlarla 10 dakika daha kavurmalı, sonra bunlara; 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber ile, kabuklan çıkarılmış, küçük parçalara doğranmış 2 orta domates katarak, domatesler suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar bunları pişirmeli, sonra da ateşten alarak bir tarafa bırakmalıdır.
Kıymalar pişmekte iken, diğer taraftan da 1250 gram patlıcanın kabuklarını alaca denen şekilde, yani bir parmak eninde tıraş edercesine ince keserek, bir parmak eninde yuvarlak doğramalı, sonra da yuvar ak kesmiş olduğumuz bu patlıcanları, içinde bolca tuz olan suya atarak, yarım saat kadar tuzlu suda bırakmalıdır.
Yarım saat sonra, patlıcanları sudan çıkararak, hafifçe sıkmak suretiyle sularını çıkarmalı, sonra bunları, bir tava içinde kızdırılmış yarım bardak çiçekyağı olan tavaya atarak, patlıcanlar hafifçe pembele-şinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kızartmalı, sonra patlıcanları bir delikli kepçe ile tavadan çıkararak bir tepsiye düzenli olarak döşemeli, tepsideki her yuvarlak patlıcanın üstüne de, pişirerek bir tarafa ayırmış olduğumuz içten, bütün patlıcanlara yetebilecek ölçüde ve küme şeklinde oturtmak suretiyle bütün patlıcanların üstlerini kıyma ile örtmeli, sonra da tepsiye; yan tarafından olmak üzere üç çeyrek bardak su, ya da et suyu ile 2 tatlı kaşığıda tuz katarak, tepsinin kapağını kapatmalı, sonra bunu, orta kuvvetteki ateşte 30 - 35 dakika arasında pişirmeli ve servis yapmalıdır.
|
Patlıcan Oturtması |
|
topkan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2010
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56622
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2010
2,563 defa indirildi / yazdırıldı
|
Düzgün patlıcanları soymaksızm yalnız sap kısmını ayıklamak ve patlıcanları yıkamalıdır. Sonra, ortalarından da yarım tertip yarmak ve biraz da oymalıdır. Bu vaziyette tavada yağda biraz kızartmalıdır.
Oturtma için hazırlanan iç, yâni birkaç baş çentilmiş soğanı yağda bayılttıktan sonra, münasip mikdar ince kıymayı fıstık, üzümle beraber, soğan tenceresine koyup birlikte orta derece kavurup ateşten almalı. Bu harca maydanoz, tuz, biber ve baharat dahi karıştırarak karınları yarılmış ve oyulmuş patlıcanların içlerine doldurmak. Dörde bölünmüş domatesle üzerleri süslenerek bir tepsiye muntazam dizmeli ve patlıcanları yarı örtecek kadar et suyu ve domates suyu da katarak ya fırında veyahut geniş bir mangalda pişirmelidir.
Not: Patlıcan oturtması ile karnıyarığı da hemen birbirinin aynıdır ve aynı malzeme ile yapılmaktadır. Yalnız oturtmanın patlıcanı üçe kesilip fincan gibi oyulur. Karnıyarık ise bütün olarak ortasından ayrılır. Lâkin karnıyarık, gösterişi itibariyle tercih edilmektedir. Sofrada, adam başına bir patlıcan, bir porsiyona denk görülmektedir.
|
Patlıcan Oturtması |
|
Yüksel Eralp
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17289
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2007
2,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kalın kemer patlıcan
1 adet iri kuru soğan
300 gr. kıyma
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
tuz
kızartmak için; sıvıyağ
Önce kıymalı harç hazırlanır, soğan ince kıyılır, tereyağında pembeleşince kıyma atılır, suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Rende domates ve tuz eklenir, bir taşım pişirilir. Patlıcan yan yatırılıp ortadan ikiye kesilir, tuzlu suya yatırılır, sonra kızartılır, bir tepsiye dizilir, üzerine hazırlanan kıymalı harç yayılır, arzuya göre halka domates konur, 190 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
|
Patlıcan Oturtma |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84000
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2012
2,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
2 adet bostan patlıcanı
2 su bardağı su
1 bardak rafine yağı (kızartma için)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı yağ
2 adet küçük domates
1 adet ince kıyılmış soğan ortadan 2'ye ayrılmış
250 gram yağsız kıyma
2 adet dolma biber, ortadan 2'ye yarılmış ince doğranmış
2 adet orta boy domates
1) Patlıcanları alt ve üst kısımlarından 1'er santim kesip atınız; kabuklarını 1'er santim arayla, arada kabuk bırakarak soyunuz. Yan yatırıp 1'er parmak kalınlığında doğrayınız. Patlıcanların ortasını bir külâh gibi hafifçe oyunuz.
2) Sonra patlıcanları tavada kızdırılmış yağa atarak, pembeleşinceye kadar kızartınız. Yağını süzerek tavadan çıkarınız.
3) 1 kaşık yağı soğanla bir tencereye koyup orta ateşte karıştırarak 3 dakika kavurunuz.
4) Kıymayı ilâve edip hızlı ateşte 5 dakika karıştırarak kavurduktan sonra kıyılmış domates, su ve tuzunu ilâve edip 15 dakika pişirip çukur bir kabın üzerine ince bir süzgeç koyup, kıymayı içine dökünüz.
5) Süzülen kıymaya 1 bağ kıyılmış maydanoz karıştırıp eşit şekilde patlıcanların üstüne doldurunuz.
6) Üzerlerine 2'ye yarılmış domates ve biberleri koyup, kıymadan süzülen suyu da ilâve edip, ağzı iyice kapalı olarak ağır ateşte 30 dakika pişirip servis yapınız.
|
Patlıcan Oturtması |
|
solo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53779
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2010
2,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcanların kabuklarını 3 - 4 yerinden ince ince soyup 2 ya da 3 parçaya ayırınız. Bir tarafından biraz oyarak fincan şekli veriniz. Yıkayıp tuzladıktan sonra sadeyağla kızartıp kaba alınız. Tencereye 2 - 3 soğan çenterek 1,5 kaşık sadeyağ ile öldürünüz. İçine 300 er gram ince kıyma, fıstık, üzüm atarak pembeleşinceye kadar kavurup indiriniz. Kıyılmış maydanoz, tuz, biber ve baharat karıştırarak patlıcanları doldurunuz. Sahan ya da kenarlı bir tepsiye dizerek üzerlerine birer domates dilimi, yarısını geçinceye dek domates suyu ile etsuyu koyup, kapalı olarak orta ateşte pişiriniz.
|
Patlıcan Oturtması |
|
Tutkunaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2011
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61252
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2011
2,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.250 gram patlıcan
200 gram soğan (2 adet)
125 gram kıyma
300 gram domates (2 adet)
150 gram tereyağı
yarım bardaktan biraz fazla su
tuz
biber
Bir tencere içerisine ince ince çentilmiş soğan ile, iki kaşık yağ koyarak, soğanları hafif pembe renk alıncaya kadar kavurunuz. Sonra, kavurduğunuz bu soğanlara, kıymayı da ilâve ederek on dakika daha kavurunuz. Sonra içerisine, bir tatlı kaşığı tuz, bir kahve kaşığı karabiber ile kabuklarını çıkararak rendelediğiniz iki domatesi katınız. Domatesler suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar pişiriniz. Piştikten sonra bir tarafa bırakınız.
Diğer tarafta patlıcanın kabuklarını soyarak, bir parmak uzunlamasına kesip, bir parmak kabuk bırakarak, üçer parmak eninde yuvarlak bir şekilde doğrayınız. İçerisinde bolca tuz olan suya atarak, yarım saat kadar bırakınız. Yarım saat sonra, patlıcanları sudan çıkararak, sularını iyice süzüp, tava içerisinde kızdırılmış yarım bardak tereyağının üzerine atınız. Patlıcanları hafif pembe bir renk alana kadar, hafifçe karıştırmak suretiyle kızartınız. Kızaran patlıcanları delikli kepçe ile alarak, ufak bir tepsinin içine döşeyiniz. Sonra bunun üzerine evvelce hazırladığınız kıymayı, hepsine yetecek nispette kaşıkla oturtunuz. Yarım bardaktan fazla su ve iki tatlı kaşığı da tuzu ilâve edip kapak kapatınız. Orta ısıdaki ateşte yarım saat kadar pişirip, servis yapınız.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.03.2024
|
Patlıcan Oturtma |
|
gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75229
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
2,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 TANE TOPHANE PATLICAN
250 GR KIYMA
2-3 TANE BİBER
3 TANE DOMATES
1 TANE KURU SOĞAN
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bir süre beklettikten sonra sıkıp kağıt havlu ile kurulayıp kızarttım.Diğer tarafta bir soğanı yemeklik doğrayıp margarinle biraz pembeleştirip sivri biberleri ve kıymayı ilave ettim iyice kavrulduktan sonra 2-3 tane doğranmış domates ve tuzu ekleyip kıymanın iyice kavrulmasını sağladım altını kapattıktan sonra karabiber ve maydanoz ekleyip tepsiye dizdiğim patlıcanların üzerine yaydım, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyip fırınladım.
|
Patlıcan Oturtma |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96205
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2014
2,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kg yuvarlak patlıcan
250 g orta yağlı kıyma
2 kaşık tereyağı tereyağı
2 orta boy soğan
2 domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
10 dal maydanoz
2 su bardağı et suyu
Patlıcanların baş ve dip kısımları kesilerek ortadan ikiye bölünür.
İçleri oyularak tuzlu suda bekletilir.
Soğan ve kıyma yağda kavrulur, dolates eklenir.
Tuz ve biber eklendikten sonra suyu çekilinceye kadar pişirmeye devam edilir.
Kıyılmış maydanoz eklenerek ateşten alınır.
Patlıcanların içleri doldurulduktan sonra tepsiye dizilir.
Et suyu ekleyerek ocakta veya fırında pişmeye bırakılır.
Suyunu çektikçe sıcak et suyu ekleyerek patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
|
Patlıcan Oturtma |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107634
Gönderme Tarihi: 16.May.2015
1,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnönü Kaymakamlığı
Patlıcan
Et
Soğan
Sarımsak
Domates
Sivri biber
Salça
Tuz
Patlıcanlar doğranır tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar sıvıyağda kızartılır. Biber, domates, soğan, sarımsak etle birlikte sote edilir. Daha sonra salça, tuz bir su bardağı su ilave edilerek beş dakika kaynatılır. Daha sonra servis edilir.
|
Patlıcan Oturtma |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98960
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2014
1,786 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
4 adet sivribiber
300 gr kıyma
3 adet domates
2 bardak sıvıyağ
75 gr margarin
yarım bağ maydanoz
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşıgı tuz
1 su bardağı su
Malzemeler kişi sayısı ve tepsiye göre değişeceğinden sayı vermedim ben 4 tane büyük tophane patlıcanından yaptım küçük bir borcam tepsiye hazırladım, patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bir süre beklettikten sonra sıkıp kağıt havlu ile kurulayıp kızarttım. Diğer tarafta bir soğanı yemeklik doğrayıp margarinle biraz pembeleştirip sivri biberleri ve kıymayı ilave ettim iyice kavrulduktan sonra 3 tane doğranmış domates ve tuzu ekleyip kıymanın iyice kavrulmasını sağladım altını kapattıktan sonra karabiber ve maydanoz ekleyip tepsiye dizdiğim patlıcanların üzerine yaydım, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyip fırınladım.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.02.2023
|
Patlıcan Oturtma |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145200
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2019
610 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kuru soğan
4 adet orta boy patlıcan
500 gram dana kıyma
2 adet büyük domates
3 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
1 adet domates
3 adet yeşil biber
Patlıcanları yıkayıp alaca soyun ve bir parmak kalınlığında dilimleyin.
Dilimlediğiniz patlıcanları yarım saat kadar bol tuzlu suda bekletin.
Bu esnada soğanları ve domatesleri küp küp biberleri ise ince ince doğrayın.
Kıymayı tavada yağ eklemeden kavurun.
Ardından sırasıyla zeytinyağı, soğan, yeşil biber, salça ve domatesleri ilave edin.
Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip iyice pişirin.
Son olarak 1 su bardağı sıcak suyu içine ekleyip kaynamasını bekleyin.
Maydanozları ince ince doğrayıp pişen kıymalı sosa ekleyin ve altını kapatın.
Tuzlu suda bekleyen patlıcanları fırın tepsisine dizin.
Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ekin ve fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin.
Kızaran patlıcanların üzerine kıymalı sosu yayın.
Salçayı sıcak suyla karıştırıp açın ve patlıcanların üzerine gezdirin.
İri iri doğradığınız domates ve biberlerle yemeğinizi süsleyip tepsiyi yeniden fırına verin.
Biberler ve domatesler pişince çıkarıp soğumadan servis edebilirsiniz.
|
|