400 gram kıyma
3 diş sarımsak
1 soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik
2 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
2 adet haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet közlenmiş patlıcan
4 dal maydanoz
Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu bir kabın içinde yoğurup 10 dakika dinlendirin. Bu karışımın içine istenirse 1 yumurta akı eklenebilir. Yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Bol yağda ya da fırında pişirin. Püresi için patatesleri ezip tereyağı ve ezilmiş patlıcanla püre haline getirin ve servis tabağının altına yerleştirin Üzerine kızarttığınız köfteleri dizip sıcak olarak ikram edin.
|