2 adet bostan patlıcanı
Sos için:
Zeytinyağı, dereotu, sarımsak ve balzamik sirke (her dilim basma 1 çay kaşığı)
îçine: Nane, dereotu, maydanoz, taze soğan saplan, limon suyu, nar ekşisi, kiraz domates
Sos malzemesini karıştırın. Patlıcan dilimlerini de ızgarada, üzerinde ızgara izi çıkacak şekilde hafifçe közle-yin. Kapaklı bir kaba sos malzemesinden biraz koyun. Üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirip, sostan sürün. Tekrar patlıcan dilimi koyup, sosu sürün. Malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. Bu şekilde, 8-10 kat tepeleme bir malzeme elde edeceksiniz. 6-7 saat kapağı kapalı şekilde bekletin (Zeytinyağını bol koyarsanız, 3 ay da buzdolabında bekleyebilir. Böyle yenirse de içine karabiber ekleyebilirsiniz). Başka bir kapta nane, dereotu, maydanoz, taze soğanın saplarım irice kıyın. Üzerine limon, nar ekşisi, tuz ekleyin. Kiraz domatesleri incecik doğrayın. Servis tabağına pathcan dilimlerini alıp, üzerine yeşil-likli içten koyarak sar m. Kaptaki zeytinyağı sosunu da en üste gezdirin.
|