|
|
Patlıcan Tiridi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41416
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2009
2,317 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım kilo patlıcan
250 gram kıyma
2 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
250 gram yoğurt
Yeteri kadar tuz karabiber kırmızıbiber
1 adet bayat ekmek
Hazırlanışı:
Soğanı soyup ince kıyın. Patlıcanları soyup ince ince doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırıp soğan, sarımsak ve patlıcanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyip birlikte kavurmaya devam edin. İçine rendelenmiş domatesleri, salçayı ve tuzu ekleyin. Az su ekleyip pişince kıyılmış maydanoz ve karabiberi serpin. Bayat ekmekleri küçük küpler halinde doğrayarak biraz sıvı yağda kıtırlaşıncaya kadar pembeleştirin. Servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız patlıcanlı harcı dökün. Yoğurdu sarımsaklayıp üzerinde gezdirin. Bir kapta az tereyağı ile kırmızı biberi kavurup yoğurdun üzerine dökerek servis yapın.
|
|
Patlıcan Tiridi Tarifleri Halk Yemek Tarifleri
|
|