Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patlıcan ve Salatalıklı Piyaz


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Balık Salatası Tarifleri
Brokoli Salatası Tarifleri
Biber Salatası Tarifleri
Börülce Salatası Tarifleri
Buğday Salatası Tarifleri
Bulgur Salatası Tarifleri
Cacık Tarifleri
Çiğ Salata Tarifleri
Çoban Salata Tarifleri
Domates Salatası Tarifleri
Elma Salatası Tarifleri
Enginar Salatası Tarifleri
Ezme Salata Tarifleri
Etli Salata Tarifleri
Fasulye Salatası Tarifleri
Garnitür Tarifleri
Hardallı Salata Tarifleri
Havuç Salatası Tarifleri
Humus Tarifleri
Kabak Salatası Tarifleri
Kereviz Salatası Tarifleri
Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri
Kısır Tarifleri
Lahana Salatası Tarifleri
Makarna Salatası Tarifleri
Mantar Salatası Tarifleri
Mayonezli Salata Tarifleri
Mercimek Salatası Tarifleri
Mısır Salatası Tarifleri
Nar Ekşili Salata Tarifleri
Nohut Salatası Tarifleri
Pancar Salatası Tarifleri
Patates Salatası Tarifleri
Patlıcan Salatası Tarifleri
Peynir Salatası Tarifleri
Pirinç Salatası Tarifleri
Pilaki Tarifleri
Piyaz Tarifleri
Portakal Salatası Tarifleri
Püre Tarifleri
Roka Salatası Tarifleri
Sarımsaklı Salata Tarifleri
Salatalık Salatası Tarifleri
Sebze Salatası Tarifleri
Semizotu Salatası Tarifleri
Sıcak Salata Tarifleri
Soğan Salatası Tarifleri
Sosisli Salata Tarifleri
Soslu Salata Tarifleri
Tavuk Salatası Tarifleri
Turşulu Salata Tarifleri
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yumurta Salatası Tarifleri
Zeytinli Salata Tarifleri
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patlıcan ve Salatalıklı Piyaz

dila
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc29873
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2008
2,280 defa indirildi / yazdırıldı




500 g kuru fasulye
300-350 g patlıcan (kabukları soyulmadan, küçük küp biçimi doğranmış)
1 soğan (doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı sirke
1/4 tatlı kaşığı kuru adaçayı yaprağı (ufalanmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 salatalık (kabuğu soyulmadan, küçük küp biçimi doğranmış)

Fasulyeleri soğuk su altında yıkayıp, büyük bir tencereye aktararak, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar su koyun (suyun yüzeyine çıkan fasulyeleri alıp atın). Tencerenin kapağını biraz aralık bırakarak kapatıp, orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra fasulyeleri 2 dakika daha haşlayıp, ateşi kapatın. Tencerenin kapağını iyice kapatıp, fasulyeleri kapalı ocak üstünde en az 1 saat dinlendirdikten sonra, süzerek bir kenara bırakın (yada bu işlemler yerine, bir gece soğuk suda bekletilip, süzülmüş fasulye kullanın).
Önce fırınınızı 240 °C'a ısıtın.
Süzülmüş fasulyeleri bir tencereye koyup, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar su ekleyin ve tencereyi orta ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, fasulyeleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin.
Fasulyeler pişerken küp biçimi patlıcanları hafifçe yağlanmış birfırın tepsisine yerleştirip, tepsiyi fırına vererek, patlıcanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Bu arada küçük bir kâsede soğanları ve şekeri sirkenin 2 çorba kaşığıyla karıştırıp, bir kenara bırakın. Tepsiyi fırından alıp, patlıcanları bir salata kâsesine aktararak, kalan 2 çorba kaşığı sirkeyi üstlerine dökün ve karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın.
Tencereyi ateşten alıp, fasulyeleri bir süzgeçte süzerek, soğuksu altında çalkalayın. Sularını yeniden süzdürüp, patlıcanların bulunduğu kâseye katın. Küçük kâsedeki şekerli soğanları da katıp, adaçayı yapraklan, sarımsak, tuz, karabiber ve doğranmış salatalıkları ekleyerek, iyice karıştırın. Salatayı oda sıcaklığına inince (ya da buzdolabında en az 30 dakika soğuttuktan sonra) servis yapın.






Patlıcan ve Salatalıklı Piyaz Tarifleri Nar Ekşili Salata Tarifleri



(1 adet Patlıcan ve Salatalıklı Piyaz 43,372 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort