http://www.ebruomurcali.com.tr
6 adet kabak (arzunuza göre Akdeniz kabağı kullanabilirsiniz)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Harcı için:
250 gr kıyma
1 adet patlıcan
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Yoğurt
Dereotu
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Salçayı tencereye koyun ve sıvıyağda kavurun. Taze soğan ve maydanozu kıyın. Tüm harç malzemelerini köz patlıcanla beraber birleştirin. Kabakların içini oyarak, harçla doldurup tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı su koyarak, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ve dereotuyla beraber sıcak olarak servis yapın.
|