1 kg kabak
2 adet patlıcan
1 adet domates
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Kabakların içi kaşıkla oyulur. Çıkan kısımlar ince doğranır. Patlıcanların kabukları soyulur, tavla zarı şeklinde doğranır. Soğan ince doğranır. Tavaya yağ konur, ısınınca soğan atılır, pembeleştirilir. Sonra kabak içi, patlıcan, rende domates eklenir, bir iki dakika çevrilir. Kuru nane, karabiber, tuz eklenir. En son yıkanmış bulgur katılır. Karışım oyulan kabakların içine doldurulur. Doğranmış domatesle kapatılır. Tencereye dizilir. Üzerine 1 su bardağı su konur. Orta ateşte yarım saat pişirilir.
|