3 adet patlıcan
Yarım kg kıyma
2 adet soğan
2 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Kızartma yağı
Patlıcanlar yollu soyulur, kızartma yağında diri kalacak şekilde kızartılır. Fazla yağının süzülmesi için bir süzgece bırakılır. Diğer tarafta kıyma, rende soğan, yumurta, galeta unu, karabiber, kimyon ve tuz yoğurma kabına konur. Güzelce yoğrulur. Son olarak yağı süzülmüş ğatlıcanlar ilave edilir. Kaşıkla zedelemeden karıştırılır. Orta büyüklükte bir fırın tepsisine pişirme kağıdına yayılır. 180 derece fırına sürülür. 40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra bıçakla kare kare keserek servise sunulur.
|