|
Patlıcanlı Köfte (Adıyaman) |
|
hüsamettin
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140192
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2019
641 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Patlıcan bütün orta boy 4 adet
Dana Kıyma 400 gram
Kuzu Kıyma 100 gram
Tuz
Karabiber 1 çay kaşığı
Kırmızı Toz biber 1 çay kaşığı
Kimyon 1 çay kaşığı
Yumurta 1 çay kaşığı
Hamuru için:
Domates 6 adet
Sarımsak 1 diş
Zeytinyağı 2 yemek kaşığı
Tuz
Karabiber
Yeteri kadar Fesleğen 2 yaprak
Defneyaprağı 1 yaprak
Patlıcanlar közlenir ve soyulur. Ayrı bir yerde kalan tüm malzemeler yoğrulur ve köfte harcı elde edilir. Elde edilen harç 5 eşit parçaya bölünür ve buzdolabı poşeti içinde ince bir tabaka şeklinde yayılır. Orta kısmına patlıcan bütün şekilde yerleştirilir ve resimde olduğu gibi sarılır. Izgara üzerinde 10-15 dakika kadar pişirilir.
Sos için, domatesler soyulur ve küçük parçalar halinde doğranır. Fesleğen ve sarımsak ince doğranır ve içine ilave edilir. Kalan tüm malzemeleri ilave ederek kapalı bir tencere içinde 10-15 dakika kadar pişirilir ve el robotu ile inceltilir.
Sos ve patlıcan hazırlandıktan sonra yoğurt ve domates sos ile servis edilir.
|
|