Kısa URL: https://ml.md/lc45520
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2009
2,729 defa indirildi / yazdırıldı
6 kişilik Malzemesi
250 gr dermason fasulye
5 patlıcan
Kızartma için; sıvıyağ
150 gr kuşbaşı dana eti
3 soğan
3 domates
1 kırmızı salçalık biber
1 çarliston biber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Kırmızı tozbiber
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın ve süzün.
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip yıkayın ve süzün. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Biberleri temizleyip küçük şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
Margarini tavada eritip soğan ve sarımsakları sote edin. Eti ilave edip kavurun. Et suyunu salıp çekince domates ve biberleri ekleyin. Sos koyulaşmaya başlayınca kuru fasulyeyi ve patlıcanları ilave edin. Sıcak suyu ekleyip tuz ve kırmızı tozbiber serpin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.