3 dilim nuar
4 adet kemer patlıcanı
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet sivri biber
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1.5 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber
Patlıcanları soyup, doğrayın ve tuzlu suda bekletip, sıkın. Zeytinyağında 5 dakika kavurun. Biberleri koyup kavurmaya devam edin. 2 diş dövülmüş sarmısağı ve tereyağını ekleyip, karıştırın. Unu sütle karıştırıp üzerine dökün ve 5 dakika pişirin. Eti suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine sıcak su koyun. Suyunu çekince tuz, karabiber ve nar ekşisi ekleyip, ateşten alın. Sarımsaklarla yoğurdu karıştırıp, servis tabağına koyun. Üzerine patlıcanı ve eti koyun.
|