|
|
PATLICANLI PİLAV |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc10104
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
2,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. pirinç 3-3,5 bardak
1 bardak zeytinyağı
3 - 3,5 bardak su
2 adet iri patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
1 kahve kaşığı bahar
Pirinç ayıklanıp yıkanır ve bir kaptaki kaynar su içine salınıp soğumaya bırakılır. İnce doğranıp zeytinyağında kavrulmakta olan soğanların içine, ayıklanıp ufak ufak «İri zar taneleri gibi» doğranmış patlıcanlar da atılır. 10 - 15 dakika kadar beraberce kavrulup, sonra su, tuz, bahar ve şeker de ilâve edilip patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar «Takriben 10-15 dakika kadar» kaynatılır. Bundan sonra pirinçler süzülüp alınarak ilâve edilir ve iyice karıştırılıp tencerenin kapağı kapanarak hafif ateşte yarım saat pişirilir, yarım saat sonra ateş iyice kısılıp kapağın altına bir peçete konarak dinlendirilir. 10 dakika sonra da ateş söndürülüp soğuyunca, soğuk olarak servis yapılır.
|
PATLICANLI PİLAV |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9649
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
2,869 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 kg. pirinç
1/2 kg. domates (kabuğu soyulup ince doğranmış)
4 adet patlıcan (kabuğu soyulmuş küp şeklinde doğranmış)
2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 demet dereotu (doğranmış)
250 gr. SANA
1 tatlı kaşığı kekik
4 su bardağı et suyu veya su
Bir tencere 250 gr. SANA'yı eritin, ince doğranmış soğanı katın, hafif kavrulurken pirinci ilave edin, 10 dakika kavurun. Küp şeklinde doğranmış patlıcanları tuzlayıp yıkadıktan sonra, ince doğranmış domateslerle birlikte içerisine koyun. Sıra ile baharatlarını ilave edin. Buna tuz katılmış kaynar 4 bardak suyu ilave edin ve bir defa karıştırın. Kay-nayınca ateşi iyice kısın ve suyunu çekinceye kadar 17 dakika pişirin. Pişince altını söndürün ve demlenmeye bırakın. Sıcak veya soğuk servis yapın.
ML® Dağıstan Pilavı için tıklayın
Fotoğraf "Vicdani" tarafından gönderildi. 17.04.2015
|
Patlıcanlı Pilav |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7008
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2006
3,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
1 adet bostan patlıcanı,
1 su bardağı pilavlık pirinç,
1 orta boy soğan,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 orta boy domates,
2 çarliston biber,
yarım çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı toz şeker,
4-5 dal taze nane,
patlıcanları kızartmak için sıvı yağ.
Yapılışı
Patlıcanı alacalı soyun, 2-3 santimlik küpler şeklinde doğrayın, bekletmeden tuzlu suya atın, hepsinin suyun içinde kalmasını sağlayacak şekilde üzerlerine bir tabak yerleştirin, en az yarım saat bekletin. Pirincin üzerine 2 çay kaşığı tuz ile tamammı örtecek kadar sıcak su dökün, su soğuyup pirinçler yumuşayana kadar bekleyin, soğuk su ile yıkayın, süzün. Soğanı çentin, zeytinyağı ile birlikte tencereye koyun. Domatesleri rendeleyin, biberlerin sap ve çekirdeklerini atın, ince halkalar halinde doğrayın. Nane yapraklarını kıyın. Patlıcanları sudan çıkartın, elinizle sıkarak acı suyunu süzün, kağıt peçete ile kurulayın, sıvı yağa atıp kızartın. Tenceredeki soğanı zeytinyağı ile kavurun, rende domates, çarliston biber, kızarmış patlıcanlar, bir bardak su, tuz, karabiber, yenibahar ve toz şekeri ilave edin, hepsi kaynayınca pirinci atın, karıştırın, önce harlı, sonra kısık ateşte pilavi pişirin. Suyunu çektikten sonra 15-20 dakika demlenmeye bırakın, taze nane yapraklarını atıp, harmanlayın, ılık olarak sofraya getirin. Bir bostan patlıcanı yerine iki kemer patlıcanı kullanabilirsiniz. Taze nane yerine dereotu koyabilirsiniz. Arzu ederseniz pilav piştikten sonra harmanlarken 1 çay kaşığı tarçın da ilave edebilirsiniz.
ML® Patlıcanlı Düğün Pilavı için tıklayın
|
Patlıcanlı Pilav |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc195
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2005
3,368 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
3 bardak kaynar su
yarım kg. patlıcan
1 bağ dereotu
tuz
1 su bardağı zeytinyağı
Suda beklettiğimiz 2 bardak pirinci 3 kaşık zeytinyağında 5 dakika çevirin. 3 bardak kaynar su tuz katın. Patlıcanları ufak ufak dlip kalan yağda kızartın ve yağıyla birlikte pilava katın. Suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin. Ateşten almadan önce kıyılmış dereotunu katın, soğutup servis yapın.
|
|
Patlıcanlı Pilav Tarifleri Lapa Tarifleri
|
|