Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patlıcanlı Pirinç Pilavı (Kahramanmaraş)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patlıcanlı Pirinç Pilavı (Kahramanmaraş)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc107438
Gönderme Tarihi: 09.May.2015
1,439 defa indirildi / yazdırıldı




Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan


4 kalın ve uzun patlıcan
1 su bardagı kızartmalık yag
200 g kusbası et
4 su bardagı pirinç
2 domates
7-8 yesil biber
İstenirse 1 sogan
Yarım su bardagı yemeklik yağ
1 atlı kasıgı pul biber
1 yemek kasıgı karısık salça
Tuz

Patlıcanlar uzunlamasına, yaprak gibi ince olarak dilimlenir. Bu dilimler yagda kızartılır. Kızartılan patlıcanlar bir ucu tencerenin ortasına, öteki ucu tencerenin kenarından yukarılara gelecek sekilde dizilir. Bu dizilmelerden sonra tencerenin tabanı ve kenarları patlıcanlardan görünmez olur.
Baska bir tencerede kuş bası et haslanır. Haslanan etler süzekli bir kepçeyle alınır ve içinde patlıcanların oldugu tencerenin ortasına yayılır.
Bir tavada az yagda yesilbiber ve domatesler, (istenirse önce küçük dogranmış sogan) pilava renk katacak kadar karısık salçayla kavrulur. 1 tatlı kasıgı pul biber konduktan sonra bu karısım tenceredeki etin üzerine yayılır.
Üzerine sıcak suda bekletilmiş ve yıkanmış pirinçler konur.Bunun üzerine, ölçülü olarak pilavın suyu sıcak olarak konur. Tuz atılır. Karıstırılmadan pisirilir.






Patlıcanlı Pirinç Pilavı (Kahramanmaraş) Tarifleri Burdur Yemekleri



(1 adet Patlıcanlı Pirinç Pilavı (Kahramanmaraş) 11,191 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort