|
PATLICANLI SIREYSİL (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44629
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2009
2,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
Tuz
1 su bardağı ince bulgur
2 adet patlıcan
3 su bardağı su
1 kg. yoğurt
YAPILIŞI
Bir tencereye su konulup kaynatılır. İçine bulgur eklenip iki taşım kaynadıktan sonra küp şeklinde doğranmış olan patlıcanlar eklenerek bulgurun ve kabağın pişmesiyle ateşten alınır ve bir kenarda ılıtılır. Soğuma işlemini müteakip yoğurt ilave edilerek karıştırılıp servis edilir.
|
|