Milföy
3-4 patlıcan
½ kilo kıyma
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı biraz konsantre domates suyu
2 soğan doğranmış
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hindistancevizi
Tuz
Karabiber
Üstü için:
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartma için:
Mısır yağı
Süsleme için:
Fesleğen yaprakları
Patlıcanları temizleyip kabuklarını şeritler halinde soyun.
Sonra tuzlu suda yarım saat ince uzun kızartmalık kesip bekletin.Acı suyu çıksın.
Soğanlar sonra da kıymayı da ekleyip pişirmeye devam edin. İçine hindistancevizi, tuz, karabiber ve domates suyu konup kaynatılır.
Daha sonra ateşten indirilip soğumaya bırakılır.
Tavada patlıcanları kızartıp havlu kağıt serili bir tabağa koyun.
Milföy yufkalarını yuvarlak bir borcama güzelce yayabileceğiniz şekilde merdana ile birleştirip hafif kenarlı oturtun.
Aynı tart hamuru hazırlamışsınız gibi olsun. Üstünü yağlayıp bir kat patlıcan üstünede kıymalı soğanlı harcı koyup peynir rendeleyin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dk. peynirler iyice pişiene kadar tutun.
Daha sonra fesleğen yaprakları ile süsleyip servis edin.
|