Yarım paket makarna
2 adet patlıcan
6 adet büyük taze mantar
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiçek yağı
1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Tencereye suyu koyup kaynatıyoruz. İçine tuz 1 çorba kaşığı çiçek yağı ilave edip makarnamızı haşlıyoruz.
Diğer tarafta patlıcanları alaca olarak soyuyoruz. Küp küp doğruyoruz. Üzerine tuz atıp 5 dakika bekletiyoruz. Yıkayıp süzüyoruz. Daha sonra kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları havlu kağıt içine alıyoruz.
Diğer tarafta tavaya önce 1 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. Daha sonra kalan çiçek yağımızı ilave idip içine sarımsak, mantar koyup kavuruyoruz. Kabuğu soyulmuş domatesleri ilave ediyoruz. 3-4 dakika soteliyoruz.
Eğer patlıcanları kızartmak istemezsek mantarlardan önce ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ilave ediyoruz.
Makarnaları haşlayıp, süzdükten sonra, sosla karıştırıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyip, servis yapıyoruz.
|