Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

PATLICANLI VE KÖFTELİ ALİ PAŞA PİLAVI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PATLICANLI VE KÖFTELİ ALİ PAŞA PİLAVI

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc75598
Gönderme Tarihi: 09.May.2012
2,840 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

500 gram pirinç (3 su bardağı dolusu)
250 gram kıyma
3 adet orta boy patlıcan
1 adet büyük boy domates
2 çorba kaşığı çamfıstığı
6 sap dereotu
J/2 paket margarin
1 adet orta boy kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1/2 su bardağı un
60 gram margarin
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

İlk iş olarak, pilavlık pirinçlerimizi ayıklayıp, el dayanabilecek kadar sıcak ve tuzlu suda ıslatalım.
Kuru soğanı soyup, rendeleyelim ve ıslatıp suyunu sıktığımız bayat ekmek içi, kıyma, tuz ve karabiber ile birlikte iyice yoğuralım.
Fındık büyüklüğünde köftecikler yuvarlayıp, içinde un olan bir tepsiye koyalım. Yuvarlama işi bitince, tepsiyi sağa sola sallayarak, unun köftelerin her tarafına bulaşmasını sağlayalım. 60 gram margarin yağında kızartıp, bir tabağa çıkartalım.
Patlıcanları uzunlamasına alaca soyup, 2x2 cm. ebadında kare şeklinde keselim. Bir kaba koyup, bolca tuzlayalım. 15-20 dakika bekletip, bol suda yıkayalım. Suyunu sıkıp sıvıyağda tava yapalım. Bunları da bir tabağa çıkartıp, bir kenara koyalım.
Dereotlarını da yıkadıktan sonra, yapraklarını ayıklayıp, incecik kıyalım.
Sıra geldi pilavı pişirmeye. Islattığımız pirinçleri, bol su ile berrak su çıkana kadar, 4-5 sefer yıkayıp, süzelim.
Bir tencereye margarin yağını koyup, eritelim. Çamfıstıklarını koyup, kavuralım. Fıstıkların rengi dönüpte"kızarınca, pirinçleri ilave edip, kavurmaya devam edelim. Pirinçlerin rengi değişip de şeffaflaşınca, kabuğunu soyup incecik doğradığımız domatesi de ilave edelim. 1-2 sefer daha karıştırıp, yeterince tuzu ve suyu verip, tencerenin kapağını kapatalım.
Su kaynayana kadar kuvvetli, su kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çektirelim. Pilavın üzeri göz göz olunca, köfteleri, patlıcanları, yeterince karabiberi ve dereotlarını da pilavı üzerine döküp, tencerenin ağzını kapatalım. Birkaç dakika sonra da ocağı söndürelim.
15 dakika demlendirdikten sonra harmanlayıp, sıcak sıcak servis yapalım.

Not: Hazırladığımız köftelerden, patlıcanlardan, dereotlarından ve çamfıstıklarından birazcık ayırırsak, pilavı servis tabağına alınca, üzerini süsleyebiliriz.






PATLICANLI VE KÖFTELİ ALİ PAŞA PİLAVI Tarifleri Pilavlar



(1 adet PATLICANLI VE KÖFTELİ ALİ PAŞA PİLAVI 19,053 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort